כותרות חמות :

מהו תפקידו של עורך דין תאונות עבודה?
מהו תפקידו של עורך דין תאונות עבודה?

מהו תפקידו של עורך דין תאונות עבודה?

עד כמה שננסה להימנע מכך, הרי שלעתים שגרת חיינו עלולה להיות מופרת לאור מקרים מצערים של תאונות ופציעות. זוהי יכולה להיות תנועה לא טובה, או אולי התפתחותה של דלקת. זוהי יכולה להיות גם תאונה הכוללת טראומה לגוף כתוצאה ממגוון רחב של נסיבות משתנות.

אולם מה עושים כאשר הנזק הגופני, ולעתים יש לציין כי יהיה מדובר גם בנזק נפשי, נגרם עקב פעילותנו במקום העבודה? האם פציעה בדרך אל העבודה או חזרה ממנה יכולה לקבל מענה משפטי?  האם התרשלות המעסיקים ביצירת מקום עבודה בטיחותי, יכולה לקבל מענה? וכיצד בכלל מתייחס החוק אל אדם שנפצע בעבודתו וכעת נבצר ממנו מלהתפרנס בכבוד?

על כל אלו, דיני העבודה והנזיקין ביקשו לענות באופן מפורט, ומתפקידו של עורך דין המתמחה בתאונות עבודה לבחון את הנסיבות המדוברות ולפעול למען מיצוי זכויות לקוחותיו. במאמר הבא נבחן את האופן שבו עורך דין תאונות עבודה יוכל להיות לכם לעזר, ולמעשה נסביר את תפקידו וחשיבות מעורבותו בתהליך.

מהות עבודתו של עורך דין בתחום

במידה וחלילה נקלעתם לתאונה אשר פגעה בבריאותכם הפיזית או הנפשית, הרי שמתפקידו של עו"ד תאונות עבודה ללוות אתכם בתהליך הנדרש אל מול הגורמים הרלוונטיים ולמצות את זכויותיכם עד תום. בין הגורמים הבאים בחשבון ניתן למנות את הביטוח הלאומי, את מקום העבודה (וזאת אם ישנו חשד לרשלנות מצד המעסיקים), וכן אל מול חברת הביטוח הפרטית של העובד שנפגע.

חשוב לציין כי החוק מכיר הן בדרך אל העבודה והן בדרך חזרה ממנה, כאל סביבת עבודה לכל דבר ועניין. על-כן, אדם שנפצע יכול אף הוא לתבוע את הגופים הנדרשים למען קבלת פיצויים.

בירור נסיבות המקרה

נסיבות התאונה לעתים קרובות יהיו ברורות למדי. למשל תאונת דרכים בדרך אל העבודה או נפילה במדרגות בבניין המשרדים.

אולם ישנם מקרים המצריכים התייחסות פרטנית אף יותר כגון מחלת מקצוע; מונח המתאר מחלה שהתפרצותה קשורה בסוג העבודה וסביבת העבודה. כך למשל, מקום עבודה המפעיל מתח נפשי קבוע כתוצאה מריבוי מטלות או סביבה עוינת, או לחילופין מעבדה או מפעל הכולל בתוכו חומרים מסוכנים שונים.

כדי לאושש את הקשר הקיים בין המחלה לבין מקום העבודה, חשוב לקחת עורך דין תאונות עבודה שיבחן את הנושא בקפידה.

האם ניתן להגיש תביעת תאונת עבודה לבד?

בהחלט כן, אין כל חוק המורה על נפגעי תאונות עבודה לשכור את שירותיו של עורך דין בעבור כך. כל המידע וכל התהליך הנדרש רשום באופן מפורט באתר המוסד לביטוח לאומי, וכן ניתן למצוא עוד מדריכים נוספים בקרב חברות הביטוח הפרטיות.

עם זאת, ההמלצה השגורה היא לשכור את שירותיו של עורך דין, וזאת לאור גרירת הרגליים והמהמורות אותן מציבות חברות הביטוח כמו גם המוסד לביטוח לאומי.

התהליך הארוך והממושך עלול להוביל לעתים להחמצת חלק מזכויותיהם של התובעים.

בכל שאלה והתייעצות, ניתן לבקר באתר משרד עורכי דין צבי זגלשטיין המתמחה בתאונות עבודה: https://segelstein.com/

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן