כותרות חמות :

למי מתאימה חופשה באירופה?
למי מתאימה חופשה באירופה?

למי מתאימה חופשה באירופה?

תוכן מקודם

יבשת אירופה מושכת אותנו אליה כמו מגנט ומציעה לנו שלל אפשרויות כדי להרכיב חופשה מדהימה. איך נדע בכלל אם זה מתאים לנו, ואיך לבחור את היעד הבא של החופשה שלנו? והאם הוא בכלל חייב להיות באירופה?

"אז לאן נוסעים בחופשה הבאה"? זו השאלה הראשונה שכל מי שחוזר מחו"ל שואל את עצמו. מה לעשות – חופשה זה הזמן הכי כיף בלוח השנה שלנו, והלוואי והיינו יכולים שיהיה הרבה יותר ממנו, אבל כל חופשה מגיעה לסיום מתישהו. ואולי זה ממש בסדר שזה כך, כי אם כל הזמן היינו בחופשה, בעצם לא היה לנו שום דבר שאנחנו צריכים לצאת מנו לחופשה. ואז היינו צריכים חופשה מהחופשה…

אז טוב שחוזרים מידי פעם לשגרה, אבל לתכנן את הטיול הבא שלנו זו משימה לא פחות כיפית מלצאת אליו. החל משלב בחירת היעד, דרך החיפוש אחר מקומות מגניבים לראות, מסעדות, אטרקציות וכדומה, ועד הפרטים הטכניים של מציאת טיסה, בדיקת דרכי ההתניידות, תחבורה ציבורית, השכרת רכב, ויזות אם צריך ועוד. תמיד אומרים שהחופשה מתחילה כבר בנתב"ג – זה לא בהכרח נכון. יש מצב שהיא מתחילה עוד הרבה קודם, בשלב שבו בחרנו את היעד הבא שניסע אליו.

אז איך בוחרים את היעד הבא? (H2)

בחירת יעד לחופשה, הגם שזו משימה כיפית, יכולה להיות קצת מאתגרת. זה כמובן תלוי במספר משתנים – איפה כבר ביקרנו בעבר, עם מי אנחנו נוסעים, לכמה זמן, מה התקציב ומה אנחנו רוצים לעשות בחופשה שלנו, או במילים אחרות: איך אנחנו תופסים את המושג "חופש". יש מי שיעדיפו לנוח מול חוף הים בלי לעשות כלום, יש מי שאוהבים לטייל ולגלות אוצרות טבע ופנינות נסתרות ויש כאלה שרוצים לגלות ערים, לבקר במוזיאונים נחשבים ולהתרשם מהארכיטקטורה. כל אלה משפיעים באופן ישיר על בחירת היעד לחופשה, וכל אדם בוחר על פי האופי והרצונות שלו, ולכן לכל אדם מתאים יעד אחר שיהפוך את ניצול הזמן שלו למיטבי.

זה כמובן לא אומר שלכל אחד מתאים רק יעד ספציפי אחד ולא יותר מזה. יש מי שאוהבים ונהנים גם מחוף הים, גם מטיולים בהרים וגם מחיי לילה בעיר גדולה. אולם יחד עם זאת, בגלל שהזמן של החופשה הוא מוגבל (אם הזמן שלכם לא – איזה כיף לכם!) אנחנו בדרך כלל מתכננים אותה סביב עיקרון מארגן שלמעשה מייצר את האופי שלה, בהתאם לאופי שלנו. בסוף המטרה שלנו היא ליהנות, וכדי למצות את ההנאה צריך לדעת מה ממתין לנו בכל יעד.

הפנים מערבה (H2)

יבשת אירופה קולטת בכל שנה מאות מיליוני תיירים מכל העולם (וגם מתוך אירופה עצמה כמובן), ומציעה להם מגוון עצום של אפשרויות ליהנות ולבלות. בגלל המגוון הרחב הזה, ובגלל גודלה של היבשת, למעשה טיול באירופה לא נושא אופי אחד ויחיד אלא יכול להכיל בתוכו המון דברים, ולהתאים להמון אנשים. לכן, אולי לא נכון יהיה לחפש תשובה חד משמעית לשאלה שבראש המאמר, אלא לחלק אותה לפי אזורים שונים באירופה. הרי אמסטרדם שונה מאתונה, לונדון שונה מבלגרד וגם אוסלו שונה מליסבון. וזאת למרות שכולן ערים ביבשת אירופה.

אז איך בוחרים? אולי כדאי להבין קודם מה מציעות הערים והמדינות ואז יהיה קל יותר להבין מה מתאים לנו.

אירופה הקלאסית (H3)

כאשר מדברים על אירופה הקלאסית מתכוונים בעיקר למדינות מערב ומרכז אירופה, האי הבריטי הכולל את אנגליה, אירלנד וסקוטלנד, וגם החלק הדרומי של היבשת הכולל את ספרד, פורטוגל ואיטליה. טיול לאירופה הקלאסית הוא בדרך כלל בעל אופי אורבני, כולל ביקור בערים ותיקות ויפות עם היסטוריה ארוכה וסיפור מעניין, ארכיטקטורה מרשימה, חיי לילה, מוסדות תרבות ורחובות יפים וצבעוניים שכיף להסתובב בהם. דוגמאות לא חסרות כמובן: ברלין, וינה, ציריך, לונדון, מדריד ועוד. טיול לאירופה הקלאסית יתאים לאנשים שאוהבים ערים, בעיקר ללכת בהן ברגל, ומעדיפים שיטוט אורבני על פני יערות וטבע. אירופה הקלאסית מספקת את כל אלה ברמה הגבוה והאיכותית ביותר.

אירופה הנורדית (H3)

אירופה הנורדית היא הכינוי של מדינות הצפון, שמכונות גם סקנדינביה, על שם חצי האי שהן שוכנות בו. מדובר על נורבגיה, שבדיה, פינלנד, דנמרק ואיסלנד. הביקור בהן מתאים בראש ובראשונה למי שלא סובלים מקור, משום שהטמפרטורה באזור היא נמוכה מאוד במשך כל ימות השנה, ובחורף יורדים בו שלגים כבדים. זה כמובן מביא איתו יתרונות אחרים, דוגמת אתרי סקי מהטובים ביותר בעולם שחובבי הסקי ימצאו שם לרוב. עוד מתאים האזור לאנשים שאוהבים לטייל בהרים או לתור אחרי אגמים ופארקי ענק ירוקים שהאזור שופע בהם. יש כמובן גם במדינות אלה ערים יפות לבקר בהן, אולם גולת הכותרת בסקנדינביה היא הנופים.

מדינות הבלקן (H3)

מדינות הבלקן הן למעשה החלק האירופי הקרוב יותר לישראל – בולגריה, יוון, טורקיה, מקדוניה, אלבניה ויש שיכללו בקבוצה זו גם את קפריסין. אלו מדינות עם טמפרטורה דומה שזו שבישראל עקב הקרבה לים התיכון, ובנוסף הטיסה אליהן זולה וקצרה משמעותית מזו שלמדינות הרחוקות יותר באירופה. יחד עם זאת, מדינות הבלקן הן משמעותית פחות מפותחות ממדינות מערב ומרכז אירופה, ולכן הטיול בהן מתאים למחפשים חופשה בתקציב נמוך יחסית, כזו שגם אפשר לסגור בספונטניות, למי שאוהבים ים ושמש ומוכנים להתפשר מעט על תנאי האירוח. זה לא שאין במדינות אלה מלונות מפוארים או ריזורטים כיפיים, אבל אם נבחר בהם נאבד את היתרון של המחיר הנמוך, ואז נגלה שחופשה בבורגס תעלה לנו כמו חופשה בפריז.

מזרח אירופה (H3)

ואם כבר תקציב נמוך, אז מדינות מזרח אירופה מאפשרות לא רק טיסות זולות ומלונות טובים, אלא גם עלות כוללת נמוכה מאוד בשל שווי מטבע נמוך. במדינות מזרח אירופה כמו רומניה, סרביה, בוסניה והרצגובינה, קרואטיה והונגריה, השקל שלנו שווה הרבה יותר. לכן בסכומים פעוטים יחסית אפשר לאכול במסעדות מעולות, לשתות בירה בפאבים שווים, לשכור רכב לשבוע ולטייל בין הנופים הירוקים ולקנות מתנות ומזכרות הבית לחברים, כדי לעודד אותם לטוס גם. מעבר לתקציב הנמוך, מדינות אלה הן גם גן עדן לחובבי ההימורים משום שפע בתי הקזינו שבהם, כאשר גם שם ניתן להמר בסכומים גדולים יחסית במטבע מקומי, משום הערך הנמוך שלו.

לסיכום  (H2)

קשה להצביע על אירופה כמקשה אחת שמתאימה או לא מתאימה לאדם מסוים. משום גודלה של היבשת והיותה מגוונת מאוד, בהחלט הרבה מאוד אנשים יכולים ליהנות מטיול לאירופה. כל מה שצריך זה רק להכיר את האופי השונה של המדינות, להבין מה מתאים לנו יותר ולבחור בהתאם. והחלק היפה ביותר הוא שאפילו לא צריך להסתפק בבחירה אחת. בגלל שהמעבר בין רוב מדינות אירופה הוא חופשי והגבולות פותחים, אפשר לשלב ביקור ביותר ממדינה אחת או שתיים במהלך טיול אחד, וליהנות מכל העולמות. ומה שלא הספקנו, תמיד אפשר להספיק בטיול הבא.

נסיעה טובה!

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן