כותרות חמות :

האם באמת מספיק  "לכבות את האור" במקרר חדשני?
האם באמת מספיק  "לכבות את האור" במקרר חדשני?

האם באמת מספיק  "לכבות את האור" במקרר חדשני?

 

כבר תקופה ארוכה שהשיטה לשאול רבנים שאלות הלכתיות באינטרנט היא שיטה מקובלת. אנשים נוהגים לשאול שאלות רבות דרך האתרים השונים, דרך קבוצת  וואטסאפ ואפילו דרך סמס. שאלות אלו נוגעות פעמים רבות לעניינים הקשורים ל"הלכה מודרנית". כלומר- שאלות הלכתיות הנובעות משימוש בכלים טכנולוגיים מודרניים. כאלו שרובנו הגדול עושה בהם שימוש יום יומי. ואפילו כל שעה… שאלות מהסוג הזה צריכות להיות נידונות על ידי רבנים המשלבים  ידע טכנולוגי רחב (כדי להבין איך עובדת הטכנולוגיה הספציפית של המכשיר בו מדובר), וכן ידע הלכתי רחב, של מה מותר ומה אסור. אחד הגופים הללו הוא משמרת השבת, המתמחה בנושא שמירת השבת בעידן הדיגיטלי שבו אנו חיים.

אחת השאלות שחוזרת על עצמה  פעמים רבות, אומרים הרבנים והמומחים של משמרת השבת, נוגעת לשימוש במקררים ומקפיאים בשבת קודש. כדי להשתמש במקרר מודרני ודיגיטלי בשבת, כבר, לא מספיק פשוט לכבות את האור במקרר, כפי שנהגו "פעם".

במקררים רבים מאוד בעידן שלנו, יש מערכות הממשיכות לעבוד, גם אם מצאתם את הדרך לכבות את הנורה. מערכות המפעילות חלקים אלקטרונים רבים במקרר… והמערכת כולה מופעלת על ידי מגנטים או חיישנים המוחבאים היטב בדלת המקרר. כך שלא ניכר לעין שקרה משהו כאשר פותחים את הדלת. אולם "מאחורי הקלעים" מערכות רבות מופעלות או  נכבות על ידי החיישנים של הדלת וחיישני הטמפרטורה שבמקרר…

ברוב המקררים או המקפיאים, רק טכנאי בעל ידע מתאים יכול לדעת היכן נמצא החיישן או המגנט האחראי על הדלת  ואיך לנטרל אותו. גם מקרר שנראה ישן הוא יכול להיות עם חיישנים דיגיטלים ולא עם טרמוסטט מכני

אז איך בכל זאת ניתן להשתמש במקרר דיגיטלי (ורוב המקררים בימינו הם דיגיטלים, כמובן)?

יש  להשתמש בפיקוד שבת למקרר כרטיס אלקטרוני שתפקידו למנוע את הפעלת כל הלחצנים והחיישנים  המגיבים לפתיחה או סגירה של הדלת במקררים מודרניים. פיקוד שבת כזה משבית כל מה שצריך להשבית במקרר בשבת ומאפשר שימוש רגיל בשבת.

חשוב  לציין שאי אפשר להתרשם מ"מהמראה החיצוני" של המקרר כדי לדעת איך הוא עובד ומה צריך לנתק. מדובר בידע  שגם אנשים בעלי חוש טכני וטכנאי מקררים מכירים רק באופן חלקי. ופעמים רבות מאוד מקרר שנראה  מבחוץ "פשוט", מכיל בתוכו רכיבים וחיישנים  הפועלים כפי שתארנו.

 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן