כשמדברים על עיצוב הבית, חשוב לזכור שמעבר ליופי החזותי, זהו המקום שבו אתם חיים את חייכם.
עיצוב פנים מוצלח צריך להתאים את עצמו לדפוסי החיים היומיומיים של הדיירים ולצרכים המעשיים שלהם, ולא להפך.
זכרו שבית אינו גלריה לתצוגה – הוא צריך לשרת אתכם בנוחות ובקלות בכל פעולות היומיום, החל מהתארגנות הבוקר, דרך הכנת ארוחות, ועד להתרגעות בסוף היום. כאשר ניגשים לתכנון ועיצוב הבית, חשוב לחשוב קודם כל על איך אתם באמת משתמשים במרחב, ורק אחר כך על איך הוא נראה. כך תיצרו סביבת מגורים שהיא גם יפה וגם – חשוב מכך – נעימה ונוחה לחיים.
מתחילים במיפוי נכון של הצרכים
כשמתחילים לתכנן עיצוב פנים של בית הצעד הראשון והחשוב ביותר הוא פשוט לשבת ולחשוב בכנות על איך אתם באמת חיים בבית שלכם. זה כמו להכין מפה של היומיום שלכם – חישבו על כל הדברים שאתם עושים מרגע שאתם קמים בבוקר ועד שאתם הולכים לישון. למשל, אם אתם עובדים מהבית, תצטרכו פינה שקטה עם שולחן נוח ותאורה טובה. אם יש לכם ילדים קטנים, אתם בטח יודעים שצעצועים מתפזרים בכל מקום, אז תרצו הרבה מקומות אחסון נגישים וחומרים שקל לנקות. ואם אתם אוהבים לארח חברים, כדאי לחשוב על מטבח מרווח וסלון שיכול להכיל הרבה אנשים בנוחות. העיקר הוא להיות כנים עם עצמכם לגבי מה שבאמת חשוב לכם ולמשפחה שלכם בחיי היומיום.
שומרים על סדר גם בסגנון חיים מבולגן
הסוד הגדול הוא לתכנן מראש מקומות חכמים לאחסון. זה יכול להיות ארון בנוי מתחת לחלון שמשמש גם כספסל ישיבה, מגירות שמסתתרות מתחת למיטה, או אפילו שולחן סלון עם מגירות נסתרות. במטבח, למשל, אפשר להתקין מגירות מיוחדות שמתאימות בדיוק לסירים ולמחבתות, וליד הכניסה כדאי ליצור פינה מסודרת לתליית מעילים ואחסון נעליים.
חשוב גם לחשוב על רהיטים שיכולים לעשות יותר מדבר אחד – זה חוסך מקום ועוזר לנו להתמודד עם צרכים משתנים. למשל, ספה שנפתחת למיטה לאורחים, או שולחן אוכל שאפשר להגדיל כשמגיעה המשפחה המורחבת. היום גם חשוב לחשוב על הטכנולוגיה – כולנו צריכים מקומות נוחים לטעון את הטלפונים והמחשבים, ורצוי שהחוטים לא יהיו פזורים בכל מקום. אפשר להתקין שקעים במקומות נגישים ולתכנן מראש איך להסתיר את כל החוטים. והכי חשוב – צריך לסדר את הרהיטים כך שיהיה נוח לנוע בבית. במטבח, למשל, כדאי שהמקרר, הכיור והכיריים יהיו במרחק נוח אחד מהשני, כך שהבישול יהיה קל ונעים יותר.
חומרים עמידים וראייה לטווח הארוך
כשמדברים על בחירת חומרים לבית, חשוב לחשוב כמו שחקן שח מתוחכם – תמיד כמה מהלכים קדימה. זה לא מספיק שהחומרים יראו יפה ביום הראשון; הם צריכים לשרוד את מבחן הזמן והשימוש היומיומי. למשל, אם יש לכם ילדים קטנים או חיות מחמד, רצפת עץ קשיח או אריחים עמידים יכולים להיות השקעה חכמה – הם לא רק יפים, אלא גם קלים לניקוי ומחזיקים מעמד לאורך שנים. באותו אופן, כשבוחרים בד לספה, כדאי לחשוב על בדים שדוחים כתמים ועמידים לשחיקה. חשוב גם להתחשב במזג האוויר באזור שלכם – למשל, אם אתם גרים באזור לח, כדאי לבחור חומרים שעמידים ללחות ולא מתעוותים בקלות.
אבל בית הוא הרבה יותר מסתם מבנה פרקטי – הוא צריך להיות המקום שמשקף את מי שאתם ומתפתח יחד איתכם לאורך השנים. תוכלו להוסיף נגיעות אישיות דרך תמונות משפחתיות, יצירות אמנות שאתם אוהבים, או אוספים מיוחדים שמספרים את הסיפור שלכם. כשחושבים על העתיד, חשוב לתכנן בגמישות – למשל, חדר משחקים של היום יכול להפוך בקלות לחדר עבודה מחר, וכדאי לחשוב גם על התאמות שיהפכו את הבית לנוח יותר ככל שאתם מתבגרים, כמו מסדרונות רחבים או מאחזי יד במקלחת. הרעיון הוא ליצור בית שלא רק נוח היום, אלא ימשיך להיות נוח ומתאים גם בעוד עשר או עשרים שנה.