כותרות חמות :

ברכת המזון – הפירוש הנפלא של מוהרא"ש זי"ע
ברכת המזון – הפירוש הנפלא של מוהרא"ש זי"ע

ברכת המזון – הפירוש הנפלא של מוהרא"ש זי"ע

"אם היית יודע את גודל התיקונים שנעשים עכשיו בעת שאתה הולך לברך את ברכת המזון בכל העולמות ואילו השפעות טובות נשפעות עליך אז היית מברך בשמחה עצומה" כך כותב כ"ק הצדיק מיבנאל כ"ק מוהרא"ש זי"ע בפירושו על ברכת המזון.

נר להצדיק

מקודם

אנחנו מודים לך

המשמעות של הברכה היא הודיה. אנחנו מודים לה' יתברך על האוכל, על המזון, על השובע. כמו שכתוב במדרש: "אין לך חביבה מכולם יותר מברכת על הארץ ועל המזון".

אז מתי בדיוק צריך לברך את ברכת המזון? אילו נוסחים יש בברכת המזון ומה כתב על כך הצדיק מיבנאל? כל התשובות כאן במאמר.

ברכת המזון מן התורה

ברכת המזון היא מצוות עשה מהתורה. כמו שכתב על כך מוהרא"ש: "בני, עליך לדעת אשר ברכת המזון היא מצוות עשה מדאורייתא". ברכת המזון היא בעצם הברכה האחרונה הנאמרת לפי ההלכה. ונהוג להגיד אותה בכל סיום ארוחה שבה נאכל לחם בכמות משביעה. מקור הברכה מגיע מהתורה, והיסוד שלה כולו הודיה להשם יתברך על המזון הכשר שלנו. ניתן להגיד כי ברכה זו בעצם מסמלת על הבריאות והתזונה שלנו ואת ההבנה כי דברים אלו ניתנים לו במתנה ובחסד רב מידי הקדוש ברוך הוא.

4 הברכות בברכת המזון

בברכת המזון יש את שלושת הברכות העיקריות שהן: ברכת הזן את הכול, ברכת הארץ, וברכת בונה ירושלים. חכמינו ביבנה תקנו ברכה רביעית נוספת "הטוב והמיטיב" לאחר מאורעות שונים שעברו ישראל, כנגד הרוגי ביתר. "וצריך שתדע שארבעה הברכות האלה של ברכת המזון מיוסדות על שמות ויחודים עליונים" כותב מוהרא"ש. את הברכה הראשונה תיקן משה רבינו, שניה תקן יהושע שלישית תיקן דוד ושלמה בנו.

נוסחים שונים בברכת המזון

ארבעת ברכות אלו נמצאים בכל הנוסחים ועליהם יש תוספות של קטעים ופסוקים נוספים השונים מנוסח לנוסח. חוץ מנוסח אשכנז ונוסח ספרד יש גם נוסח בלדי מיוחד ליהודי תימן, נוסח מיוחד לחסידי חב"ד ועוד.

זה לא משנה באיזה נוסח מברכים כי העיקר זה הברכות שקבעו חכמים ויש אותן בכל הנוסחים, אבל בהחלט ראוי שכל אחד ישמור על מסורת אבותיו ויברך את נוסח העדה שלו.

ההבטחה לפרנסה בשפע

"הזהיר לברך ברכת המזון בכוונה מילה במילה מתוך הסידור מובטח לו שתהיה לו פרנסה ברווח כל ימי חייו" זו הבטחה מפורשת וסגולה נהדרת לפרנסה טובה שכתב הצדיק מיבנאל זי"ע מתוך הספר עם הפירוש לסידור "עת רצון".

מי היה הצדיק מיבנאל?

הצדיק מיבנאל כ"ק מוהרא"ש זי"ע כתב אלפי מכתבים במהלך חייו במשך קרוב לחמישים שנה והבטיח שכל מי שישתתף בהדפסת המכתבים המחזקים יזכה לישועה גדולה. כנסו לשמוע עשרות ספורי ישועות מאנשים שלקחו חלק בהדפסת המכתבים וראו ניסים גלויים. באמצעות מכתבי חיזוק אלו מוהרא"ש חולל מהפכה אדירה בהפצת תורתו של רבי נחמן מברסלב בעולם ובהמשך הפכו לסדרת ספריו המרכזית שאלות ותשובות “אשר בנחל” המונה 272 כרכים.

 

 

 

 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן