כותרות חמות :

איך לגדל ילדים עם דימוי עצמי גבוה: מדריך להעצמת הדור הבא
איך לגדל ילדים עם דימוי עצמי גבוה: מדריך להעצמת הדור הבא

איך לגדל ילדים עם דימוי עצמי גבוה: מדריך להעצמת הדור הבא

כדי להבין איך לגדל ילדים עם דימוי עצמי גבוה חשוב תחילה להבין את השלכות הדימוי העצמי החיובי של הילדים על האושר העתידי, החוסן שלהם והצלחתם בחיים, מכיוון שהערכה עצמית חיובית משקפת את ההערכה הרגשית הסובייקטיבית הכוללת של הפרט לגבי ערכו.

Freepik

מקודם

 

החלטה זו מתקבלת על ידי המתבגר ביחס שלו כלפי עצמו והתוצאה היא ילדים עם הערכה עצמית גבוהה שנוטים להיות בטוחים, להגיע להישגים בלימודים, לא לסבול מחרדות ודיכאון, וליצור קשרים בריאים. הנה כמה שיטות שהורים יכולים להשתמש בהן על מנת לטפח הערכה עצמית גבוהה אצל ילדיהם

התייחסות אוהבת וקבלה ללא תנאי

ילדים צריכים להרגיש אהובים ומקובלים על הוריהם, ללא קשר להישגיהם או להתנהגותם. הבסיס הזה של אהבה ללא תנאי מבטיח להם את ערכם.

מומלץ להביע חיבה באופן קבוע באמצעות מילים, חיבוקים ומחוות תומכות, ולוודא שהם מבינים שאהבתכם אינה תלויה בהצלחות או בכישלונות שלהם.

תקשורת שמבוססת על משוב חיובי ועידוד

חשוב להתמקד ביתרונות החיוביים של המאמצים וההישגים של ילדכם, לעודד את האינטרסים שלהם ולחגוג את המאמצים שלהם, ולא רק את ההישגים שלהם.

עם משוב חיובי, יש לפרט את המקור לגאווה ולהימנע משבחים ריקים. ביקורת בונה צריכה להימסר באדיבות, תוך התמקדות בהתנהגות, לא באופי הילד.

טיפוח עצמאות והכלת טעויות

תנו לילדים אחריות המתאימה לגילם ותנו להם לבחור בגבולות שנקבעו, כדי להעצים אותם ולבנות את כישורי קבלת ההחלטות שלהם.

כשהם עושים טעויות, התייחסו אליהן כאל הזדמנויות למידה ולא ככישלונות. עודדו אותם לנסות שוב ושבחו את ההתמדה שלהם.

הקשבה ותקשורת יעילה

הקשבה פעילה מוכיחה לילדכם שהמחשבות והרגשות שלו חשובות, לכן חשוב להקפיד על תקשורת פתוחה וכנה, המאפשרת להם להביע את עצמם בחופשיות, כך שהביטחון העצמי שלהם יגבר והם יפתחו דימוי עצמי חיובי.

מודל התנהגות והערכה עצמית חיובית

ילדים לומדים הרבה על ידי התבוננות בהוריהם. לכן כשההורים לומדים לתקשר ביעילות עם ילדיהם, הם מתחילים להבין איך לגדל ילדים עם דימוי עצמי גבוה, במקביל לטיפול בטעויות שהם מבצעים כהורים.

עם שיח חיובי על עצמם ועל אחרים, הם מדגימים מקורות התנהגות עוצמתיים שהילדים יכולים לחקות.

קשרים חברתיים

חשוב לסייע לילדים לבנות קשרים חזקים ובריאים עם חבריהם ועם מבוגרים, מכיוון שכישורים חברתיים הם חלק חשוב מההערכה העצמית, שכן הם עוזרים לילדים להרגיש מחוברים ונתמכים בקבוצות חברתיות שונות שונות.

לכן חשוב לעודד השתתפות בספורט קבוצתי, בחוגים או בפעילויות קבוצתיות אחרות שמעניינות אותם.

הצבת יעדים ריאליים וחגיגת ההישגים

חשוב לסייע לילדים להגדיר יעדים ברי השגה ולפרק אותם לשלבים ניתנים להתמודדות, עם חגיגת ההישגים האלה, קטנים ככל שיהיו, כדי להראות להם שאתם מעריכים את ההתקדמות.

הגישה הזו מלמדת אותם את החשיבות של הצבת יעדים וחתירה חסרת פשרות לקראת השגתם, כמרכיב עיקרי בהבנה איך לגדל ילדים עם דימוי עצמי גבוה.

 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן