זהות עדתית – המפתח לבשורה האוניברסלית

 

אביב בן מנחם

"דוביד, רוצה חתיכת הרינג?" שאלה גברת קצמן את אבא שלי. אלה היו שנות החמישים בתל אביב, קיבוץ גלויות. אבא ממשפחת עולים מעיראק, השכנים מקומה 4 יקים. "טעמתי ומצא חן בעיניי", מספר אבא. "אתה לא יודע מה זה?"…

»

אתה שונא מדי – אתה כנראה בוט איראני!

 

הרב חגי לונדין

בימים אלו נחשפו נתונים שמצד אחד הם מטרידים, אולם מצד שני הם מרגיעים ומסבירים הרבה תמיהות. מתברר שבשנים האחרונות פועלת בדיגיטל רשת זרה, כנראה איראנית, שמטרתה לסכסך וליצור פילוג בחברה הישראלית. בין השאר היא אחראית ליצירת סרטונים מזויפים של רבנים שמסיתים כביכול לאלימות כנגד להט"בים; קבוצות טלגרם שמפיצות שמועות על בגידה בתוך צה"ל; בוטים שמשתילים טוקבקי שנאה כנגד הימין וכו'.…

»

"אם הממשלה לא תאמץ את ההצעה שלנו, היא תהפוך לתנועת מחאה עממית" – קווי התוכנית של ארגון עד כאן

 

"החיילים השתנו ב-7 באוקטובר", אומר גלעד אך, מנכ"ל ומייסד תנועת עד כאן. "אלה אנשים אחרים, ויש בקרב המילואימניקים דאגה אמיתית בנוגע לשאלה איך המלחמה הזאת תיגמר".

מה הכוונה שהחיילים השתנו?

"לדוגמה, היה לי חייל פציפיסט שנכנס לכלא כדי שלא להגיע למילואים בינואר השנה, אבל בהקפצה של 7 באוקטובר פתאום ראיתי אותו חותם על נשק.…

»

"הבעיה היא לא אמריקה, לא לחץ בין-לאומי ולא האג. למה אנחנו לא עושים את מה שצריך? כי יש לנו מוסר ליברלי נוכרי מתמערב"

 

הוא היה לאחת הדמויות המזוהות ביותר עם המלחמה הזו, ולא לחינם: המבטא הפרסי הייחודי, הניתוחים החדים וגם החריפות של אליהו יוסיאן, בוגר 8200, זוכה פרס ביטחון ישראל, מומחה לאיראן וחוקר המזרח התיכון, הפכו אותו למרואיין קבוע באולפנים. את הרשת חרכו הסרטונים שלו, ובהם הביטויים הקבועים שלו על חסרונות המערביות, על הטרמינולוגיה של המזרח התיכון ועל מי שאוכלים סושי במקום לנגב חומוס.…

»

האם אפשר לבנות כאן בלי עובדים פלשתינים?

 

המרד הערבי הגדול שפרץ ב-1936 איים לרסק את היישוב היהודי הצעיר בארץ באמצעות כלי נשק יעיל: שביתת מסחר וחסימת השירותים שהעניקו הערבים ליהודי ארץ הקודש. ואולם עם דיכויו הסופי בשנת 1939 התברר שלא זו בלבד שהניסיון כשל, אלא דווקא הצעד הערבי הקשה הזה הכריח את המשק היהודי לעמוד על רגליו בכוחות עצמו.…

»

"אָרוּר מֹנֵעַ חַרְבֹּו מִדָּם"

 

 

הרב ד"ר ראובן פיירמן

 

כולם זוכרים את הטייס שלא הפציץ את הבית ששהו בו מחבלים בגלל ילדים שמשחקים בסביבה. האמירות "חדל חדל" של המפקדים היו לסמל לטוהר הנשק של צה"ל. רק שאלה אחת לא נתנה לי מנוח בראותי תמונות אלו: לאן הלכו אותם מחבלים שלא הופצצו במעשה האצילי של הטייס?…

»

המדריך המורחב | העורף חזק: היוזמות בשטח שמציגות את ישראל היפה שתמיד אהבנו

שימו אוזן לעידוד

שיר געגוע לאח
רן אייזנברג, אומן רב-תחומי – פזמונאי, צייר ואומן קרקס – מוציא שיר געגוע, 'מתגעגע אחי'. "כתבתי את השיר על אחי הבכור, אורי", הוא מספר. "אורי נפטר מהמחלה לפני 22 שנים, כשהיה בן 37. כשמאבדים מישהו קרוב הזמן רק מגביר את הגעגוע.…

»

תשובה לאומית – גילויי קודש בעקבות המלחמה

 

מאז פרוץ המלחמה עם ישראל בכלל וחיילי צה"ל בפרט חווים גל התחזקות. הביקוש לציצית בקרב חיילי צה"ל הרקיע שחקים יותר מאי-פעם. המלאי בשוק אזל במהירות בתוך ימים אחדים, ומאות מתנדבים מכל רחבי הארץ עסקו בקשירת ציציות כדי לעמוד בביקוש העצום.…

»

הגדרת פיקוח נפש לצורך שבת

הרב יוסף צבי רימון, רב מועצת גוש עציון, ראש הישיבה ורב המרכז האקדמי לב, ראש סולמות ותעסוקטיף (לאופק) ורבה של אלון שבות דרום

 

שאלה

אני לוחם ביחידה קרבית, ואנחנו נלחמים כרגע בעזה. כחלק מהלחימה נתנו לי, נציג הגדוד, מצלמת גו-פרו כדי לצלם את הלחימה, ובסוף גם להעביר את התוצרים לחטיבה כדי שתשתמש בהם לצרכיה ולהפקת לקחים צה"לית מהמלחמה.…

»

עדכון תפילה בימי מלחמה

 

פרופ' יואל אליצור, חוקר מדעי היהדות

ימים אלה הם ימי דין וחרדה ו"הותר לפרסום", לילות של נדודים ותפילות בטן שנזכה לנצח בגדול בדרום ובצפון ובמרכז, שלוחמינו ישובו לשלום ממשימותיהם, שפצועינו יירפאו, שנזכה לחבק את שבויינו מתוך קוממיות וכבוד לישראל, שנראה בשוב מפונים לגבולם בקרוב, ואוסיף את החשוב מכול והנשמע פחות: שנתנחם מאבלנו על ידי חזרה אל היישובים היקרים שנהרסו בתשס"ה, ויותר מכך, שנזכה להוריש ולרשת את עזה ובנותיה ואת כל המקומות שכבשנו ושנכבוש, כפי שהייתה לנו הזכות לעשות בביסאן ובמסמייה ובקסטינה ובאסדוד ובעסקלאן אחרי מלחמת העצמאות, ובקצרין ובגולן אחרי ששת הימים.…

»
גלילה לראש העמוד