מניתוח עשרות מתכוני מרינדות – הנוסחה היא מרכיב חמוץ, מרכיב מתוק וכמה תבלינים להעמיק את הטעם. בתוספת מלח פלפל ואיזשהו שמן כדי לסגור את האירוע.
בצד החמוץ: חומץ / מיץ לימון / שום / חרדל / ג׳ינגר / פפריקה חריפה ועוד
בצד המתוק: דבש / סילאן / מייפל / צ׳ילי מתוק / טריאקי ועוד
פוסחים על שתי הסעיפים: קטשופ / רוטב סויה / חומץ בלסמי / צ'ילי חריף וכדומה
הסוד הוא כפול: בעוף (כנפיים/חזה/פרגיות) השרו את העוף במרינדה בין שעתיים ללילה שלם. זה נכנס ומשפיע. סוד נוסף – תנו בשפע וסובבו את הנתחים על המנגל בערך כל דקה כדי שהעוף יתבשל והרוטב לא יישרף.
נשאר לכם מהמרינדה? הירקות ישמחו גם הם לאמבטיה.
קבלו כמה דוגמאות מרינדה להצלחה מובטחת.
*אפשר לשחק במרכיבים. מה שמוקף בסוגריים פחות חובה. אם לא צוין אחרת, הכמויות מותאמות למשקל קילוגרם מכלל חלקי העוף.
מרינדת הבית המנצחת של רוסו – מתאים במיוחד לחזה עוף
ראש שום כתוש
5 כפות סילאן
½ כוס שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס
מרינדה אדומתוק – מעולה לחזה עוף ופרגיות. מצוין גם לכנפיים
3 כפות גדושות רסק עגבניות
4 כפות דבש
2 כפות מייפל טבעי
2 כפות סילאן
(4 כפות קטשופ)
(כף סויה)
3 כפות שמן (זית)
כפית פפריקה אדומה מתוקה
2 כפות מים
מרינדת ברביקיו – סטייק בקר
3 שיני שום כתושות
¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
4 כפות קטשופ
בצל קצוץ דק
3 כפות שמן (זית)
כפית פפריקה אדומה מתוקה
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
מרינדת תפוחים
3/4 כוס סיידר או מיץ תפוחים
4 בצלי שאלוט קטנים
כפית טימין
כפית חרדל דיז'ון
מעט מלח ופלפל
מרינדת דבש־חרדל
2 כפות גדושה חרדל
5 כפות דבש
8 כפות שמן זית
כפית פפריקה מתוקה
3/4 כפית מלח גס
½ כפית פלפל שחור גרוס
(כפית שטוחה שבבי צ'ילי יבש או פפריקה חריפה)
באפלו
¼1 כוסות רוטב צ'ילי מתוק
כף צ'ילי חריף (או יותר, לפי הטעם)
2 כפות רוטב סויה
כפית אבקת שום
בסוף המנגול פזרו מעט פטרוזיליה קצוצה.
אסייאתית חריפה
3 כפות רוטב סויה
3 שיני שום כתושות
פלפל חריף קצוץ
מעט ג'ינג'ר מגורד
כף דבש גדושה
¼ כוס שמן זית