כותרות חמות :

כולנו זקוקים לקשר
כולנו זקוקים לקשר

כולנו זקוקים לקשר

 

גל כהן, יועצת חינוכית ומטפלת חברתית

שאלה

עברנו לקהילה חדשה לפני שנתיים. לילדים שלנו יש חברים בזכות בית הספר והסניף, אבל אנחנו עדיין לא מרגישים מספיק שייכים לחברי הקהילה ועדיין אין לנו מעגל חברים שנוח לנו בו. אני יודעת שפחות מדברים על זה, ובכל זאת רוצה לשאול: איך יוצרים קשרים חברתיים גם בגיל מבוגר?

תשובה

השאלה שלך חשובה כל כך! אף על פי שלא מדברים על זה, כמעט כולנו עסוקים בשאלה הזו ובצורך שלנו להרגיש שייכים ורצויים בחברה הקרובה אלינו. כבני אדם אנחנו יצורים חברותיים שזקוקים לקשר ולתחושת שייכות. לצורך הזה אין גיל, ולמרות החשיבות שלו לצערי לא תמיד מלמדים אותנו איך יוצרים קשרים.

הנה כמה נקודות שיכולות לסייע לפתח קשרים בכל גיל:

  1. יוזמה – הרבה פעמים אנחנו מחכים שמשהו יקרה, שמישהו יראה אותנו ויזמין אותנו להצטרף לסעודה או למפגש. זה הכי קל ופשוט וגם מחמיא, אבל זה לא תמיד קורה. לא כי לא רוצים אותנו אלא כי גם הם עסוקים, נבוכים, רגילים למוכר ולידוע. ולכן נדרש מאיתנו להתאמץ, להעז וליזום. לא לחכות להיות תמיד בצד המוזמן, אלא להיות גם בצד המזמין. למרות החשש מסירוב ואכזבה, אם לא נסתכן, גם לא יהיה לנו סיכוי.
  2. חשיפה יוצרת קרבה – בדרך כלל קל לנו לדבר עם אנשים על דברים טכניים כמו קניות, מבצעים, תחזוקת הבית ומזג האוויר, אך כדי לפתח קשרים קרובים אנחנו צריכים להעז גם להיחשף, לקלף את שכבות המגן ומעטה המושלמות ולשתף בעולם הרגשות וההתלבטויות שלנו, לדעת לבקש עזרה ולקבל אותה, להצליח להתייעץ ולפתוח את הלב.

אל דאגה! אין צורך לחשוף מייד את הסודות הכי כמוסים. אפשר להתחיל במים הרדודים, ועם התבססות תחושת הביטחון להעמיק את השיתוף.

  1. כדי להיות שייכים צריך לקחת ולתת – ממש כמו בפאזל. כדי לחזק את תחושת השייכות שלנו לקהילה ולמעגל חברים אנחנו נדרשים להיות גם שותפים פעילים ולתרום את חלקנו בפעילויות: להשתתף בוועדות בקהילה, בבישולים ליולדות, בארגון אירועים ובהושטת עזרה. נתינה מולידה אהבה, משמעותיות ושייכות.

בהצלחה ובתפילה שנמצא כולנו חן ושכל טוב בעיני א-לוהים ואדם ובע"ה נעשה ונצליח.

 

הכותבת היא מפתחת תוכנית 'מתחברים' לחיזוק האקלים החברתי בבתי ספר ובקהילות, מרצה ומנחה להורים, לתלמידים ולאנשי חינוך. לתגובות: galcohen658@gmail.com

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן