כותרות חמות :

איך לתחזק נכון את הצנרת הביתית
איך לתחזק נכון את הצנרת הביתית

איך לתחזק נכון את הצנרת הביתית

עם הזמן, אפילו הצנרת הטובה ביותר מתיישנת ומופיעות תקלות. אבל כמו שאנו מצחצחים את השיניים על מנת לשמור עליהן בריאות, גם תחזוקת הצנרת הביתית תפחית את התקלות ואת הבעיות. בין אם אתם בעלי ידע טכני וארגז כלים עשיר ובין אם לא, יש לא מעט דברים שתוכלו לעשות כחלק מהתחזוקה השוטפת של הצנרת והאינסטלציה בבית.

מסננים לסילוק אבנית

צנרת המים החמים בבית נחשבת למקום מושלם להתפתחות אבנית. הסיבה לכך היא שבישראל המים נחשבים לכבדים. מים כבדים, שעוברים חימום על ידי דוד שמש או דוד חשמל, מתחילים להפיק אבנית שמזיקה לצנרת וגם מוסיפה טעם לוואי לא נעים למים. לכן, תחזוקה נבונה מתחילה עם התקנה של מסננים לניקוי האבנית. מפעם לפעם, החליפו את המסננים הללו וכך תשפרו את איכות המים וגם תיפטרו ממרבית נזקי האבנית. פחות אבנית, זה אומר צינורות נקיים יותר, ברזים נקיים יותר ופחות תקלות באופן שוטף.

 

כך תפחיתו סתימות בצנרת

מלבד מסננים להפחתת אבנית במי השתייה והרחצה, כדאי לתחזק גם באופן שימנע סתימות בצנרת. אנחנו לא אומרים שתחזוקה תפתור את הכל לתמיד, אבל תצטרכו להזמין אינסטלטור בפתח תקווה לעיתים רחוקות בלבד. אז מה עושים:

  1. לא משליכים לאסלה שום דבר מלבד נייר טואלט רגיל (וגם זה – בכמות הגיונית). לא משליכים חיתולים חד פעמיים, מגבונים לחים, גלילי נייר טואלט וכדומה. לא משליכים לאסלה עיתונים או קרעי ניירות. אם משהו לא רצוי נפל בטעות לאסלה, לא כדאי להוריד את המים אלא פשוט להוציא החוצה ולהשליך לאשפה. זה עדיף מאשר סתימה שתציף את השירותים ואולי גם תזיק לצנרת עצמה.
  2. זהירות שמן – שמן הוא האויב מספר אחד של הצנרת במטבח. נכון ששמן נראה נוזלי ולכן הגיוני לשפוך שמן משומש לכיור. אבל למעשה, שמן נוטה להתקשות. עם הזמן, הצטברות שומנים בצנרת גורמת לסתימות מאוד עקשניות. לכן, הימנעו משפיכת כמויות גדולות של שמן לכיור או לאסלות. מעת לעת ניתן להשתמש בפומפה לפתיחת סתימות קלות, לפני שהן הופכות לבעיה של ממש. אגב, זו הסיבה שבבתי עסק יש מערכת נפרדות לאיסוף שמנים.
  3. זהירות שיער – באמבטיה, עשויות להצטבר שערות שסותמות את פתח יציאת המים. ניתן להניח סננים שלוכדים את השערות כך שניתן לאסוף אותן בקלות. במידה ובכל זאת נוצרה סתימה, נסו לפתוח אותה בעזרת פומפה ביתית רגילה. רק אם שום דבר מזה לא עזר, קוראים לאינסטלטור.

כך תפעלו לאחר הפסקת מים

אם נאלצתם לסגור את השיבר מסיבה כזאת או אחרת, נהגו לאחר מכן בצורה מתאימה. כאשר אתם פותחים את השיבר, פתחו את הברזים על זרם חלש. כך שאריות האוויר יוצאות בקלילות ולא נוצר לחץ חזק על הצינור ועל הברזים. לסיום טיפ נוסף – נסו להימנע משימוש רב בחומרים לפתיחת סתימות. לכאורה, הם נראים יעילים. אך למעשה, עם הזמן הם עשויים להזיק לצנרת ולגרום לחורים ולדליפות.

 

 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן