ר' שלמה קרליבך בדרכו הייחודית לא רק מבאר לנו את העומק הרוחני שבחגים אלא מחיה את כל אלה ברמה הנפשית, הקיומית. בספר 'לב השמים' על פסח ר' שלמה מלווה אותנו בכל ההכנות והתחנות של חג הפסח, וליל הסדר ורעיון החירות עומד במרכזו: החל מתקופת האביב ועד לקריעת ים סוף. כך אנחנו נפגשים עם השאלות והקושיות שיש לנו על ריבונו של עולם, עם התום המופלא שבילדים ועם השמחה והגאווה על היותנו חלק מכלל ישראל.
בתחילתו של הספר מבררים מה בין עבודת הלב בניסן ובין זו שנעשית בתשרי, ששניהם ראשי שנה: "ביום כיפור אני לא ממש מתעסק עם עצמי. אני לא כל כך בודק את עומק ה'אני' שלי, באופן מודע אני מתעסק רק עם הדינים של התורה. בפסח לעומת זאת, כל העניין הוא בתוך ביתי. החמץ שאני חייב לסלק הוא החמץ שלי, החמץ המתחבא בתוך ביתי… אני צריך לחפש בעומק העומקים של חיי מה לא בסדר איתי. לפעמים זה רק פירור קטן של חמץ".
בסיומו של הספר מובא הסיפור על הדרכון שהרבי ממונקטש נתן ליהודי אחד, דרכון הספוג בדמעותיו של האדמו"ר, שבזכותו נפתח באופן ניסי השער בגבול וזיכה אותו שם לכבוד מלכים. לפני פטירתו ביקש אותו יהודי להיקבר עם הדרכון כי אם הוא פתח את השער בעולם הזה, ומי יודע אילו שערים יפתח בעולם הבא. כך מתחילת הספר ועד סופו עולים לגבהים עצומים בליווי שפתו הייחודית של קרליבך, שאין שנייה לה.
הסדרה 'לב השמים' – הכוללת את הכרכים חגי תשרי, חנוכה ופסח – היא לקט שיחות וסיפורים מפיו של ר' שלמה קרליבך, ערוכים על ידי שמואל זיוון, שהיה משומעי לקחו במשך כעשרים שנה.