כותרות חמות :

איך מתבצעת ברית מילה בבית חולים?
איך מתבצעת ברית מילה בבית חולים?

איך מתבצעת ברית מילה בבית חולים?

תמונה freepik

מקודם

 

ברית המילה היא אחת המצוות המרכזיות ביהדות. בעבר, כמעט כל ההורים החילונים הקפידו גם הם על קיום המצווה הזו, והזמינו רב כדי למול את התינוק מבלי לשקול אפשרויות נוספות. היום המציאות שונה: הרבה הורים מתלבטים אם לקיים את המצווה או לא, ובקרב אלה שמחליטים כן לבצע את הברית יש יותר ויותר הורים שמעדיפים את האופציה של בית חולים על פני זו של המוהל. בעמוד זה תמצאו מידע מפורט על האופן שבו מתבצעת ברית מילה בבית חולים, וכך תוכלו לדעת האם זו הבחירה הנכונה גם אצלכם.

שלב ראשון: בדיקה יסודית של התינוק

לפני שרופא יבצע הליך כירורגי בתינוק בן 8 ימים – וברית המילה היא כמובן הליך כירורגי – הוא יבדוק את הרך הנולד באופן יסודי. מומלץ שלא לבצע ברית לתינוקות במשקל של פחות מ-2.5 ק"ג, ועוד מצב נפוץ שבו רצוי לחכות הוא צהבת ילודים עם בילירובין של מעל ל-14.

כמו כן נדרשת התייחסות ספציפית למקרים של היפוספדיאס ועקמת הפין. למעשה במצב כזה מומלץ בחום להתייעץ עם רופא מנוסה על-מנת למנוע נזק בלתי הפיך.

שלב שני: הכנת התינוק

ההכנה כולל אלחוש מקומי. יש משחות שכוללות חומר שאסור לשימוש אצל תינוקות עם אלרגיה לפול (G6PD) ולכן כשמבצעים ברית מילה בבית חולים הרופא יוודא כמובן מראש עם ההורים שאין מחלה כזו במשפחה.

האלחוש כולל גם מריחת משחה וגם זריקה. המחט דקה מאוד, ובזכות המשחה הדקירה כמעט ולא מורגשת. לאורך הברית התינוק שוכב על מיטה נוחה, לבוש בפלג הגוף העליון והמכנסיים מופשלים. ההנחיות לגבי ההתנהלות לפני הברית הן לשמור על שגרה: אפשר להניק את התינוק עד חצי שעה לפני המילה, לרחוץ אותו ובאופן כללי לייצר אווירה נינוחה.

שלב שלישי: חיתוך העורלה

רופא מנוסה יחתוך את העורלה כך שלא יהיה צורך בחבישה. זהו יתרון משמעותי של ברית מילה בבית חולים מפני שתחבושות מייצרות קושי מיותר אצל התינוק ואי נחת אצל ההורים (ולפעמים אפילו חרדה). בנוסף, יש מקרים שבהם הסרת החבישה מובילה לנפילה של הגלד ולהתחלת דימום, כך שכדאי להימנע מלכתחילה משימוש בתחבושת.

שלב רביעי של ברית מילה בבית חולים: ביקורת

כמו בכל הליך כירורגי, גם אחרי ברית מילה בבית חולים תתבצע ביקורת כדי לוודא שהתינוק במצב תקין לחלוטין לפני שיחזור הביתה. הביקורת מתבצעת כ-30 דקות לאחר הברית עצמה, כשבפרק הזמן התינוק כמובן נשאר בבית החולים להשגחה צמודה. ניתן ואפילו מומלץ להניק תינוק אחרי ברית מילה, כדי לעזור לו להירגע ולהירדם.

הנחיה חשובה נוספת אחרי המילה היא מריחת משחה מתאימה בכל פעם שמחליפים חיתול, וזאת על-מנת למנוע חיכוך של הפצע עם החיתוך. סירופ נגד כאבים ימנע את התפתחות הכאב. 24 שעות אחרי חיתוך העורלה אפשר לרחוץ את התינוק, ובעצם לחזור לשגרה. כל תופעה חריגה מחייבת פנייה מידית לרופא שביצע את הברית.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן