כותרות חמות :

עיצוב שולחן – ככה הופכים את הארוחה למרשימה יותר
עיצוב שולחן – ככה הופכים את הארוחה למרשימה יותר

עיצוב שולחן – ככה הופכים את הארוחה למרשימה יותר

מקודם

 

עיצוב שולחן – ככה הופכים את הארוחה למרשימה יותר

 

אומרים שאנשים אוכלים, לא רק דרך הפה אלא גם דרך העיניים. הדרך בה האוכל נראה ומוגש, משפיע גם על הטעם שלו. אם כך, אין ספק שיש משמעות גם לעיצוב שולחן לארוחה. לא משנה אם אנחנו מכינים לעצמנו ארוחה או מארחים חברים ובני משפחה. עיצוב שולחן היא עוד דרך להפוך את הארוחה למרשימה יותר.

בכל מסעדה, בין אם היא מסעדת פועלים ובוודאי אם מסעדת יוקרה, יודעים שאם רוצים למשוך לקוחות אל המקום ולדאוג שהם יחזרו אליו שוב ושוב, אין זה מספיק רק להציע תפריט עשיר במאכלים טעימים. אלא גם צריך להציע סביבה נעימה, מקום שיהיה להם נחמד לשבת בו. לשם כך מקפיד צוות המקום לעצב אותו בצורה יפה ומרשימה, ובפרט לייצר עיצוב שולחן יפה, בין אם הוא פשוט או יוקרתי.

לא רק במסעדות עיצוב שולחן הוא דבר חשוב, אלא גם בבית. כשהוא נמצא בשימוש, בעת ארוחה משפחתית או כשמארחים חברים ובני משפחה, ואפילו כשהשולחן איננו נמצא בשימוש ורוצים לייצר סביבה נעימה, מעוצבת, ולהשתמש בפרטים שונים שנמצאים עליו כאלמנטים קישוטיים.

כיצד מעצבים שולחן בצורה יפה

ישנם אלמנטים שונים שיכולים לעזור לנו לעצב את השולחן, וגם להיות שימושיים בצורות שונות. לדוגמא:

דלי קרח – דלי שיכול לשמור על הקרח, ובו בזמן אפשר להניח בתוכו בקבוקי שתייה. כך שומרים על הטמפרטורה שלהם. זה יכול להתאים למשקאות כמו שמפנייה, בירות, משקאות מוגזים ועוד. נהוג להשתמש בדלי קרח בארוחות מיוחדות בהן מגישים משקאות יוקרה.

דקנטר – כלי מרשים ביופיו אליו אפשר למזוג יין, בפרט אדום, מתוך כוונה לאפשר לו לנשום. גם במקרה זה, משתמשים בדקנטר מעוצב בעיקר בארוחות יוקרה.

מגשים להגשה – מדובר בכלי המשמש לא רק לעיצוב שולחן אלא גם לצרכים מעשיים, אם רוצים להגיש מנה מסוימת ומעוניינים לעשות זאת בצורה נוחה. המגש יכול גם להישאר על השולחן, ולשמש ככלי עליו מניחים צלחות, קערות או פריטים אחרים עם אוכל חם. אפשר גם להשתמש בו, בשביל להוריד צלחות וכלים אחרים מהשולחן בסיום הארוחה. ניתן למצוא מגשים מברזל, עץ וחומרים אחרים.

כלי הגשהניתן למצוא שורה של כלי הגשה ייחודים ומרשימים ביופיים, שיכולים להתאים לכל ארוחה, בין אם היא ארוחה גדולה או קטנה. אפשר לשלב כלים אלו, בין היתר לפני שמגישים את האוכל לשולחן וכן אפשר במהלך הארוחה עצמה. ישנם כלי הגשה מסוגים ובצורות שונות, למשל, כלים המחולקים לחלקים קטנים בהם ניתן להגיש סלטים, תבלינים, פיצוחים, מנות פתיחה ועוד, או כלים גדולים בהם ניתן להגיש מנות עיקריות שונות.

קרש חיתוך למטבח  – מלבד מגשים להגשה, אפשר להשתמש גם באופציה של קרש חיתוך מיוחדים לעיצוב השולחן. למשל, אם מכינים ארוחה בשרית, אז במקום לחתוך את הבשר במטבח ולהגיש אותו, אפשר להביא אותו אל השולחן, להניח על מגש ולחתוך אותו לעיני האורחים. בצורה דומה, אפשר גם להשתמש בקרשי חיתוך להגשה של דגים וגבינות.

איך בוחרים פריטים לעיצוב שולחן

בשביל לבחור פריטים לעיצוב שולחן, צריך לבדוק מה יכול להתאים לסגנון ולצרכים שלנו וכיצד אנחנו יכולים להשתמש בפריטים השונים. אפשר לבחור בפריטים שיכולים לשמש אותנו גם ביום יום לצרכים מסוימים, בעוד שפריטים אחרים, אשר נמצאים פחות בשימוש, נוכל להניח בארון ורק כשנידרש לכך, נוציא ונשתמש בהם.

בסיכומו של דבר, פריטים לעיצוב שולחן אמורים לספק לנו גם חווית שימוש, גם לאפשר לנו ליהנות מהאיכות שלהם, אך יותר מכל, הם אמורים להוסיף נופך ייחודי לעיצוב ולמראה של השולחן בעת הארוחה.

 

 

 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן