כותרות חמות :

המדריך- בראשית
המדריך- בראשית

המדריך- בראשית

טוב שהיה

 

הכותל תמיד שם

למעלה משני מיליון אנשים פקדו את הכותל המערבי במהלך חודש אלול ותקופת החגים

במהלך חודש אלול וחגי תשרי פקדו את הכותל המערבי מיליוני אנשים בשלל אירועים. רבבות השתתפו במעמדי הסליחות המרכזיים, ומאות אלפים נוספים פקדו את ירושלים ואת הכותל המערבי במהלך חג הסוכות כזכר לעלייה לרגל. המבקרים השתתפו במעמד המסורתי של "ברכת הכוהנים", וכן במעמד הכנסת ספרי תורה ושמחת בית השואבה, המתקיים אחת לשבע שנים "זכר להקהל". גם הקפות שניות נערכו בכותל ברוב עם. כדי להתרשם מהחוויות המרגשות אפשר להתבונן בגלריית גלריית התמונות המצורפת.

 

לומדים משפחה

לקראת פתיחת המחזור החדש של הלימודים ב"מכון ריין לייעוץ ולימודי משפחה", נערכה לסטודנטיות במסלולים השונים (ייעוץ זוגי, הנחיית הורים ומיניות) פגישת היכרות עם הצוות וביניהן. בערב מלא ועשיר הן עסקו גם בהכנה להיות יועצות ומנחות לחיי משפחה.

 

חיילים לא מפקירים

כ־300 איש השתתפו בצעדה של משפחת גולדין, שיצאה מבית ראש הממשלה יאיר לפיד, והגיעה למשרדו של שר הביטחון בני גנץ בקריה בתל־אביב. הצעדה התקיימה בקריאה להשיב את החיילים והאזרחים שהושארו מאחור, בעזה.

שמחה גולדין, אביו של החייל הדר גולדין, אמר בסיום הצעדה כי "אנחנו שמונה שנים וחודשיים מצפים מהמנהיגות שמוציאה חיילים לקרב, להשיב אותם משדה הקרב. עצרנו פה מתחת למשרד של בני גנץ והרמטכ"ל אביב כוכבי כדי להגיד בקול גדול שלא ייתכן שתהיה מערכת בחירות במדינת ישראל כשהשואפים להיות ראשי הממשלה והמנהיגים של העם לא מסוגלים, לא רוצים ולא מביאים חיילים שהם הוציאו לקרב".

 

כולם רצים בארץ ישראל

ב"מרתון התנ"ך" שהתקיים ברחבי גוש שילה זכו ירום פקר, בן 31 מצור־הדסה, שהשלים את המרתון המלא באורך 42.2 ק"מ ב־03:15:23, ודו'צל הוידוברו, בת 33 מירושלים, שסיימה אותו ב־04:16:24. המרתון נערך זו השנה השמינית ברציפות על ידי המועצה האזורית בנימין. אלפי המשתתפים הגיעו מכל רחבי הארץ – משפחות, קבוצות ריצה, ילדים, חיילים ובעלי צרכים מיוחדים, ורצו במקצים השונים.

 

סוף  סוף חוק וצדק

מפלגת הציונות הדתית השיקה את תוכנית "חוק וצדק" לתיקון מערכת המשפט ולחיזוק הדמוקרטיה הישראלית. בתוכנית: מצע מפורט בכל הנושאים הדורשים תיקון במערכת המשפט בישראל, שאותו המפלגה תקדם בממשלה הבאה.

 

ערוץ 14 לא ייסגר

לאחר שמפלגת יש עתיד הגישה עתירה נגד ערוץ 14 – החליט בג"ץ לדחות אותה על הסף. ח"כ אבי מעוז אמר כי הוא "מברך על ההחלטה לדחות את העתירה הפוליטית והאבסורדית של יש עתיד נגד ערוץ 14. אבסורד שבמדינת ישראל, מי שעומד בראש המחנה 'הדמוקרטי' מנסה לסגור ערוץ תקשורת פרטי. ועל זה נאמר 'וכאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ'".

 

מצוות כרימון

במסגרת שיתוף פעולה בין בתי הדין הרבניים לחברת אינטרנט רימון הגיע הרב אלי בן־דהן, מנהל בתי הדין הרבניים, ואורי אהרונסון, ממונה מערכות המידע בבתי הדין הרבניים, לביקור מיוחד במטה החברה. הרב בן־דהן קיבל סקירה מקיפה מפי מנכ"ל החברה יריב פאר על השדרוגים והשינויים במערכות הסינון של אינטרנט רימון, ועל המעבר לגלישה מוגנת בטכנולוגיית סיבים אופטיים.

 

חידות מקראיות

כיצד הפכה תפילת כל נדרי מ”מנהג שנדחה” מימי הגאונים, לסמל המובהק לפתיחת יום הכיפורים? במה זכה גדליה בן אחיקם, שהוא השפיע על הלוח העברי במשך 2,500 שנה? לאן נעלמו ילדיו של משה רבנו, שלא השתתפו במעמד הר סיני? מדוע הטילו חכמינו ספק בקדושתה של מגילת אסתר?

בניסיון להגיע לפתרון החידות הללו ורבות אחרות חיבר גדעון סטטמן את הספר ”קורא בין השורות”. הספר מוליך את הקורא במקורות מוכרים יותר ומוכרים פחות, מתקופות שונות.

אפשר לרכוש את הספר בכל חנויות סטימצקי וכן באתר סטימצקי.

 

צועדים לירושלים

כ־2,000 איש השתתפו בפסטיבל צעדת "עלייה ברגל" מגוש עציון לירושלים.

יו"ר מועצת יש"ע וראש מועצת גוש עציון שלמה נאמן בירך את הבאים לפסטיבל ואמר: "זהו פסטיבל ייחודי שזכינו לקיים בו את העלייה לרגל לירושלים כמו בימי בית המקדש".

 

ספר תורה מכספי בקבוקים

תלמידי ישיבת צביה אלישיב לוד אספו 84,000 בקבוקים למחזור, ובכסף שקיבלו תמורתם הכניסו ספר תורה לישיבה התיכונית. הפרויקט נמשך ארבע שנים, ומי שיזם אותו היה מנהל החטיבה הרב יעקב ויצמן. "רצינו להוכיח לתלמידים שמדברים קטנים אפשר לעשות דברים גדולים, וכמה כוח ההתמדה הוא דבר חשוב", מספר ויצמן. "היו תלמידים שהגדילו ראש והביאו בקבוקים מכל הדיירים בבניין. בכל פעם היינו מוציאים רכב עם 1,500 בקבוקים למחזור. זה עשה לא מעט רעש בעיר. בסוף מה שחשוב הוא המסר החינוכי, שללא ספק הועבר לתלמידים"

 

 

צעירים בוערים

כ־3,500 צעירים מגיל 20 ומעלה השתתפו בלימוד ליל הושענא רבה הגדול בארץ, שנערך מטעם תנועת הבוגרים של בני עקיבא ואוניברסיטת בר אילן, ובשיתוף לשכת רב קמפוס אוניברסיטת בר־אילן הרב שלמה שפר. הלימוד התקיים בקמפוס ישיבת בני עקיבא בגבעת־שמואל, לאחר שנתיים שבהן הוא התקיים באופן וירטואלי בעקבות מגפת הקורונה.

 

 

 

החידון של פיני | בראשית

 

לתגובות: pinizeta@gmail.com

חפשו בפרשה את התשובות להגדרות שלפניכם.

אם לא מצאתם – יש לנו גם תשובות להנאתכם.

 

 

ראשון: 1. נמצאים בשבוע ומלאים במים. 2. סוג של ראש. 3. וישלטו.

שני: 1. לפעמים היא תלויה ביציאה מהשירותים. 2. נעים הליכות. 3. סוג של גלגלים.

שלישי: 1. מונח המשמש להסוואת מעשה לא תקין. 2. מעביר תחושות ופקודות. 3. מסוק (בסלנג צה"לי).

רביעי: 1. חלק מספר תורה. 2. פחות או יותר מ־60 דקות. 3. פי שבעה.

חמישי: (עד פס' כ"ב): 1. אם נוסיף לו שם טוב – הוא יתבלבל. 2. לומד הרבה.

שישי: 1. אם נוסיף לו 'אפס' הוא יהיה בברוקלין.  2. זמרת ויוצרת ישראלית. (ש"מ). 3. משותף ללוין ולרוזן.

שביעי: 1. משותף לפורת ולגביר. 2. סרט אימה. 3. גילה סוג של נקודה.

 

תשובות:

ראשון: 1. ימים. פס' ט'. 2. דשא. פס' י"א. 3. וירדו. פס' כ"ו.

שני: 1. אשר יצר. פס' ח'. 2. נחמד. פס' ט'. 3. עזר. פס' י"ח.

שלישי: 1. עלה תאנה. פס' ז'. 2. עצב. פס' ט"ז. 3. דרדר. פס' י"ח.

רביעי: 1. עץ חיים. פס' כ"ד. 2. לא שעה. פס' ה'. 3. שבעתיים. פס' ט"ו.

חמישי: 1. יובל. (המבולבל). פס' כ"א. 2. חורש. פס' כ"ב.

שישי:1. שבעים ושבעה. פס' כ"ד. 2. קינן. (רונה). פס' ט'. 3. חנוך. פס' כ"א.

שביעי: 1. בן. פס' כ"ח. 2. זה. פס' כ"ט. 3. מצא חן. פס' ח'.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן