כותרות חמות :

"אתרי התיירות פתוחים, רק תבואו"
"אתרי התיירות פתוחים, רק תבואו"

"אתרי התיירות פתוחים, רק תבואו"

הגולן תחת אש: ראש המועצה האזורית גולן אורי קלנר מודאג ממצב המלחמה בגולן אך קורא למטיילים להגיע: "זאת הציונות העכשווית"

 

תקופה כמעט בלתי אפשרית עוברת על תושבי רמת הגולן. זרקור התקשורת מופנה בעיקר דרומה ורק לעיתים צפונה, אל הגליל העליון, כשזה מגיע לפגיעות בנפש, ואילו רמת הגולן כמעט חמקה מתחת למכ"ם על אף מאות הרקטות ששוגרו לעברה מלבנון ומסוריה וגרמו לא מעט נזק. הפגיעה הישירה ברכבם של בני הזוג נועה וניר ברנס הי"ד, זוג הורים בני 46 מקיבוץ אורטל שבצפון רמת הגולן, סמוך לצומת נפח לפני כשבועיים, הייתה תזכורת כואבת לתושבי האזור ולאזרחי המדינה בכלל למצב הביטחוני הרעוע שהם שרויים בו זה תשעה חודשים.

"יש המון חששות והמון פחדים", מודה אורי קלנר, ראש המועצה האזורית גולן. "אנחנו עם התושבים בחששות ובפחדים, הם לגיטימיים לגמרי. אנחנו אחרי אלפי טילים בגולן, וזה אירוע כואב שלא היה צריך לקרות. הממשלה נדרשת להילחם בתופעות הללו ולהתקיף. לא לחכות שזה יקרה. זאת תקלה ענקית שנהרגו לנו שני תושבים יקרים. אנחנו אחראים שלא מיגרנו את חיזבאללה ולכן אחראים ללחוץ על הממשלה לעשות את זה.

אף שרובם המוחלט של אתרי התיירות פתוח לרווחה, הציבור חושש להגיע לגולן ומדיר ממנו את רגליו. "התיירות נפגעה פגיעה קשה מאוד", מתאר קלנר בכאב

"בשורה התחתונה, אנחנו דורשים מהצבא להרחיב את הפוליגונים של כיפת ברזל גם לכבישים שמסביב למחנות הצבא. יישובינו ודמנו אינם הפקר. אבל תושבי המועצה חזקים ביחד, מחבקים את הקיבוץ ואת המשפחה וממשיכים קדימה".

אומנם בני הזוג ברנס הי"ד היו הנרצחים הראשונים והיחידים לעת עתה מפגיעת טילים ברמת הגולן, אך עוד הרבה קודם לכן נגרם לאזור נזק רב מהשרפות שחוללו הטילים ששיגרו מחבלי חיזבאללה. "כמעט 100,000 דונם נשרפו ברמת הגולן", מציג קלנר את הנתון העגום. "היו לא מעט שרפות. עין קשתות נפגע אך שוקם שיקום חלקי, והוא פתוח לקהל. אתר סלוקיה נפגע קשות, אך ממילא היה סגור לקהל בגלל סכנות בטיחותיות. צריך לפצות את החקלאים בגין הפרות שלהם שנפגעו". גם בתוך החושך והאפר של האדמה החרוכה קלנר מוצא נקודה של אור. "יש הרבה מאוד יתרונות שכלל הגולן נרתם לסייע בהתנדבות לכיבוי השרפות. זאת הזדמנות ללכד את הקהילה".

קלנר מבקש להדגיש כי למעט אתר החרמון, כל אתרי התיירות והנופש פתוחים כרגיל. "אני ממליץ מאוד לאנשים לבוא בהתאם להנחיות פיקוד העורף. נכון לעכשיו הנחיות פיקוד העורף הן שכרגע הגולן ירוק"

בימים כתיקונם חודשי הקיץ הם זמן השיא של רמת הגולן. תחום התיירות, שממנו מתפרנסים לא מעט מתושבי האזור, התפוגג מתחילת המלחמה. אף שרובם המוחלט של אתרי התיירות פתוח לרווחה, הציבור חושש להגיע לגולן ומדיר ממנו את רגליו. "התיירות נפגעה פגיעה קשה מאוד", מתאר קלנר בכאב. "בצפון הגולן יש מקומות שהיו בהם אפס מטיילים או מתארחים זה תשעה חודשים".

לדבריו, מצב התיירות הקשה יוצר מעגל כלכלי סגור בעייתי ביותר לתושבי רמת הגולן. "התחלת המעגל היא עסקי המזון, כמו מסעדנות, שבנויים על מבקרים מבחוץ ולא על התושבים. הם גוררים מעגלים רחבים יותר של הספקים למקומות הללו, שנפגעים אף הם. גם רבים אחרים סביב מערכת התיירות סובלים מפגיעה קשה מאוד". עם זאת מבקש קלנר לציין כי שר האוצר בצלאל סמוטריץ' עושה כל מאמץ לדאוג לפיצוי התושבים, "דרך הכלכלה הוא מסייע לנו להישאר כאן".

קלנר מבקש להדגיש כי למעט אתר החרמון, כל אתרי התיירות והנופש פתוחים כרגיל. "אני ממליץ מאוד לאנשים לבוא בהתאם להנחיות פיקוד העורף. נכון לעכשיו הנחיות פיקוד העורף הן שכרגע הגולן ירוק, ואפשר לבוא ולטייל בנחלים וביישובים בצפון הגולן ובדרום הגולן. זאת הציונות העכשווית", הוא קובע.

מנגד הוא מנסה להיות מקורקע. "אני לא צופה שיגיעו תיירים רבים, זאת המציאות שלנו, זה מצער וכואב, וצריך להיות אמיתיים עם המצב. אני מעריך שתהיה פגיעה בתיירות, ומקווה שצה"ל יעמיק את הפגיעה שלו בחיזבאללה. אנחנו צריכים להילחם ולהתקיף. צה"ל נלחם כעת בעצימות נמוכה ולא מפעיל את כלל היכולות שלו. צריך להגיע למצב שבו ביירות רועדת, לא יכול להיות שמדינת ישראל נמצאת תחת איום כלשהו של חיזבאללה.

"אנחנו כמובן פה ונישאר פה. לא זזים מטר. לא ניתן לאויב לנצח אותנו. נדחוף קדימה לניצחון, ועד אז נגבה את הצבא ואת המדינה כדי שזה יקרה".

 

 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן