כותרות חמות :

מתוק בחג
מתוק בחג

מתוק בחג

מתכוני חג חלביים משגעים לחג השבועות

 

שילת דדשי

 

קינוחי כוסות

בלילה אחת, אין-ספור טעמים לבחירתכם

כמות: עשרים כוסות בינוניות (כדאי לקנות כוסות קטנות)

המצרכים לקצפת הבסיס:

  • 2 חפיסות שוקולד לבן (200 גרם)
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 650 מ"ל שמנת מתוקה (כן, עוד שמנת)
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
  1. ממסים בקערה את השוקולד הלבן ו-100 מ"ל שמנת מתוקה.
  2. מקציפים 650 מ"ל שמנת מתוקה עם 4 כפות פודינג וניל.
  3. מקפלים בזהירות את השוקולד הלבן המומס לתוך השמנת המוקצפת.

זה הבסיס. מפה אפשר לעוף עם הדמיון ולהוסיף כל מה שאוהבים. היחס הוא ארבע כפות ממרח לכל הכמות הזו. אפשר לחלק את הקצפת לארבע קערות ולהוסיף לכל קערה כף ממרח אחר. תוספות טעימות:

  • ממרח ריבת חלב
  • ממרח לוטוס
  • ממרח פררו רושה
  • ממרח קינדר בואנו
  • ממרח פרלינה
  1. מוסיפים את הממרח לקצפת ומקפלים בעדינות כדי שלא לשבור את הקצפת.
  2. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף, חותכים את הקצה ומזלפים לכוסות בעדינות.
  3. מכניסים למקפיא לשעתיים התייצבות.

המצרכים לגנאש:

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד לבן או שוקולד חלב
  1. ממסים יחד את השמנת והשוקולד.
  2. מוציאים את הכוסות מהמקפיא ומזלפים בעדינות עד ליצירת שכבה אחידה ויפה.
  3. מחזירים למקפיא להתייצבות, ולאחר כשעה מוציאים ומקשטים.

הצעות לקישוט:

  • ריבת חלב: אפשר לזלף במרכז ולפזר קוקוס קלוי מסביב
  • לוטוס: להניח קראנץ' קורנפלקס במרכז
  • ממרחים שוקולדיים: בייגלה שוקולד, שוקולדים קטנים

שומרים במקפיא ומוציאים להפשרה קלה כעשר דקות לפני האכילה.

 

גלידה גלילית על מקל

כמות: 30 גליליות

המצרכים לקצפת:

  • מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל או שוקולד (80 גרם)
  • ½ כוס חלב
  1. מקציפים את המצרכים עד לקבלת קצפת יציבה וחלקה.
  2. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף. מעמידים את הגליליות בתוך קופסה על נייר אפייה ומזלפים לתוכן את הקצפת.
  3. נועצים מקל במרכז כל גלילית (אפשר גם מקלות פשוטים).

שימו לב: אם תזלפו את הקצפת טיפה מעל גובה הגלילית, כשתנעצו את המקל היא תרד בדיוק לגובה הגלילית, ולא תצטרכו להוסיף קצפת.

  1. עוטפים את הקופסה היטב בניילון נצמד (או שומרים בקופסה אטומה לחלוטין).
  2. מכניסים למקפיא ללילה, לא פחות.

מצרכי הציפוי:

  • 2 חבילות שוקולד חלב או שוקולד לבן (200 גרם)
  • 2 כפיות שמן
  • תוספות
  1. לאחר קפיאה מוחלטת ממסים את השוקולד עם השמן, ומוזגים לכוס גבוהה.
  2. טובלים כל גלילית בשוקולד (אפשר עד הסוף ואפשר גם לא), נותנים לשוקולד המיותר לטפטף בחזרה לתוך הכוס, מיישרים טיפה על דופנות הכוס ומניחים על נייר אפייה.
  3. מפזרים תוספות (אל תתמהמהו, כי השוקולד מתקשה מהר).

שומרים בקופסה אטומה במקפיא.

בתיאבון!

 

עוגות שקדים אישיות בציפוי שוקולד לבן

זה המבנה של העוגה: שכבת בצק חמאה-שקדים, שכבת דקואז שקדים, ציפוי שוקולד לבן ושקדים, קצפת מסקרפונה, וקישוט תותים, שקדים ונענע. נשמע מסובך ומלא שכבות? מבטיחה שזה אפשרי! קצת דורש השקעה וסבלנות, אבל לא מסובך בכלל.

 

השכבה הראשונה: בצק חמאה

המצרכים:

  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 200 גרם קמח
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • 2 חלמונים
  1. טוחנים במעבד מזון בפולסים את כל המצרכים מלבד החלמונים עד לקבלת בצק פירורי.
  2. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לעבד עד לקבלת גושי בצק גדולים.
  3. מעבירים את הבצק לנייר אפייה, ומכסים אותו בנייר אפייה נוסף. מרדדים לעובי חצי ס"מ.
  4. אופים בחום של 180 מעלות 15–20 דקות עד להזהבה קלה.

 

השכבה השנייה: דקואז שקדים

המצרכים:

  • 3 חלבונים
  • קורט מלח
  • 75 גרם סוכר
  • 45 גרם אבקת סוכר
  • 25 גרם קורנפלור
  • 100 גרם שקדים טחונים
  1. מקציפים במיקסר את החלבונים והמלח. כשמתחילות להיווצר גבעות קטנות מוסיפים את הסוכר, וממשיכים להקציף עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.
  2. מוסיפים את שאר המצרכים ומקפלים בעדינות בלקקן.
  3. מורחים את שכבת המרנג על נייר אפייה. מפדרים באבקת סוכר וממתינים חמש דקות.
  4. אופים בחום של 180 מעלות 15–20 דקות עד שהמרנג מתייצב.

 

השכבה השלישית: ציפוי שוקולד לבן ושקדים

המצרכים ל'דבק' שבין שתי השכבות:

  • 25 גרם שוקולד לבן
  • 1 כף שמנת מתוקה
  1. ממסים בקערה את השוקולד עם השמנת.
  2. קורצים משני הבצקים עיגולים באותו קוטר.
  3. מורחים מעט מהשוקולד המומס על בצק החמאה ומניחים מעליו את בצק הדקואז.

המצרכים לציפוי העוגייה כולה:

  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 1 כף שמן
  • 50 גרם שקדים קצוצים
  1. ממסים את השוקולד והשמן, מוסיפים את השקדים ומצפים את העוגיות.

 

השכבה הרביעית: קצפת מסקרפונה

המצרכים:

  • 1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 65 גרם גבינת מסקרפונה (רבע מכל)
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  1. מקציפים את המצרכים יחד עד לקבלת קרם יציב וחלק.
  2. מעבירים לשקית זילוף בעלת צנתר משונן ומזלפים על השוקולד הלבן.
  3. מקשטים בתותים, נענע ושקדים קלויים ושומרים במקרר בקופסא אטומה.

* אפשר להוסיף שבבי פטל או שבבי תות, אבל בהחלט לא חייבים

 

קינוחי כוסות קדאיף

הקדאיף הקראנצ'י עם היוגורט הקרמי יוצרים שילוב מדהים.

כמות: 10 כוסות (הגודל – כמו בתמונה)

המצרכים לשכבת הקדאיף:

  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 100 גרם שערות קדאיף
  1. מוסיפים לחמאה המומסת סוכר ושערות קדאיף. מערבבים היטב ומפרידים את השערות כדי שיהיו מכוסות כולן בחמאה.
  2. משטחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  3. אופים בחום של 180 מעלות 15–20 דקות עד שהשערות נאפות היטב ומקבלות גוון חום כהה.
  4. מוציאים מהתנור ומחכים שיתקרר.

 

בינתיים מכינים את הקצפת:

  • 1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 גביע יוגורט טבעי (200 גרם)
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  1. מקציפים יחד עד לקבלת קצפת חלקה ורכה. מעבירים לשקית זילוף.

 

מכינים את שכבת המנגו:

  • ¾ כוס מנגו קפוא
  • ¼ כוס מים
  1. טוחנים יחד ומעבירים לשקית זילוף.
  2. מזלפים לכוס שכבה דקה של קצפת יוגורט.
  3. מעל מזלפים שכבת מנגו, ומעל עוד שכבת קצפת.
  4. לסיום מפזרים בנדיבות את שערות הקדאיף.

 

אפשר להשתמש בפירות טריים, ובמקום מחית פרי לשים חתיכות פרי טריות, ואפשר גם לבחור פרי לשים באמצע: מנגו, תותים, אננס, קיווי, ענבים, תפוחים.

מומלץ לשמור את שערות הקדאיף בקופסה אטומה בארון, ולהוסיף אותן רק בהגשה. בקירור הם יספחו לחות, והפריכות שלהן תיעלם.

 


 

 

 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן