כותרות חמות :

שולחן שוק עמוס כל טוב
שולחן שוק עמוס כל טוב

שולחן שוק עמוס כל טוב

שולחן שוק

 

כל מי שמעוניין לקיים אירוע משפחתי או עסקי, רוצה שיהיה זה אירוע מוצלח ויוצא דופן. זו הסיבה שאחד השלבים הראשונים הוא סיעור מוחות לגבי האפיון של האירוע ובחירת הקונספט מבחינה עיצובית ומהפן הקולינרי. קו החשיבה של מארחים רבים הוא להתייעץ עם אנשי מקצוע, כדי להבין מהם הטרנדים העכשוויים בתחום האירועים ומה מהם הוא הנכון ביותר לסוג האירוע שהם רוצים לקיים. זאת כיוון שיש שוני מהותי בין אירוע עסקי שבו מגיעים עובדי המשרד מול אירוע משפחתי לחגיגת ברית מילה, בת מצווה, חתונה וכו'.

כאשר המארחים מתחילים לבדוק את הנושא הגסטרונומי, הם שומעים מכל עבר דיבורים על שולחן שוק שהוא עמוס בכל טוב ולכן הוא אהוב מאד על המוזמנים. כדי לבחון נושא זה באופן מעמיק, המארחים בודקים מחירים של שולחן שוק וכל מה שצריך לדעת: כמו לדוגמה אילו מאכלים יהיו על השולחן, מהי כמות המאכלים הנחוצה לפי כמות המוזמנים, והגילאים שלהם ואם יהיה זה שולחן שוק על טהרת האוכל הבשרי או האוכל החלבי. ההתלבטויות הן רבות ובסופו של דבר מתבצעת התאמה על פי סוג האירוע והצפי של הקהל.

בחירה של שולחן שוק

יש אירועים שבהם הסיווג הנכון ביותר הוא אוכל בשרי. זה קורה לדוגמה בחתונות ובברי מצווה ולכן האורחים נהנים משולחן שוק עמוס במגוון מאכלים מעולים וצבעוניים שיוצרים אווירה קסומה. על השולחן הארוך יסודרו לחמניות נהדרות עם המבורגרים עסיסיים עם שלל תוספות אהובות כמו עגבנייה מלפפון חמוץ, חסה, רטבים ועוד. כמו כן שניצלים קריספיים שמוגשים בתוך לחמניות רכות ואווריריות ועראיס נפלא העשוי מבשר בקר טחון ולאחר מכן נצלה בתנור. בנוסף לכך כמה סוגי מטעמים מטוגנים כמו צ'יפס מעולה, סיגרים עם בשר ועם תפוחי אדמה, טבעות בצל, כרובית ועוד.

אירוח בסגנון חלבי

יש מקרים רבים שבהם המארחים מעדיפים אוכל קליל יותר ולכן הם מעדיפים להזמין שולחן שוק חלבי. כאן ייהנו המוזמנים ממגוון גדול של מאפים שיהיו בהם סוגים שונים של מילויים, כמו גבינה מלוחה, גבינת קצ'קבל, גבינה צהובה, בסגנון פיצה, עם תפוחי אדמה, חצילים וירקות נוספים. כמו כן שלל גבינות הן רכות והן קשות, פסטות, לחמניות טריות, בייגלה ועוד.

בשתי האופציות יוכנו מגשים עמוסים בירקות טריים וצבעוניים כמו עגבניות שרי ופלפלים בכל הגוונים, מלפפונים וגזרים חתוכים, בצל ירוק, ברוקולי, כרובית בשלל אופציות של הגשה וירקות רבים נוספים שהאורחים מאד אוהבים.

עלויות של אירוח בסגנון עכשווי

על פי התפריט שנבחר וכמות המוזמנים, יש לשלם סדר גודל שנע בין 6,000-1,500 ₪ לפן הקולינרי. התחשיב הוא עלות של 100-75 ₪ למנה וככל שכמות האורחים עולה, כך המחיר לכל מנה הוא נמוך יותר. לכן יש התייעץ עם שפים מומחים בתחום זה וכך לקבוע יחד איתם את התפריט המנצח של שולחן שוק לשביעות רצונם של המשתתפים.

 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן