כותרות חמות :

המדריך | העורף חזק: היוזמות בשטח שמציגות את ישראל היפה שתמיד אהבנו
המדריך | העורף חזק: היוזמות בשטח שמציגות את ישראל היפה שתמיד אהבנו

המדריך | העורף חזק: היוזמות בשטח שמציגות את ישראל היפה שתמיד אהבנו

 

 

שימו אוזן

 

ניסים בשחור

לאור המצב העצוב, כדאי להתעדכן במוזיקה החדשנית של ניסים בלאק, הנוסכת מעט אופטימיות עם השיר "לאב מי" (תאהב אותי). השיר כולל עיבוד פופ מהודק, קליט, בניחוח עדכני המזכיר בנקל את מה שקורה מעבר לים. נדמה ש"תאהב אותי", שבו מתארח "אוריה" – נוצר בדיוק לתקופה הזו, שבה צריכים לדעת גם להרפות, לנשום, לשוב להיות ביחד ולהתפלל לניסים.

 

***

 

אזרחים מתגייסים

סיכום שבוע ראשון של פעילות של חמ"ל החירום הירושלמי: גיוס כ־4,000 מתנדבים, טיפול בכ־6,000 פניות, איסוף מזון וציוד וחלוקת אריזות מזון וארוחות חמות לחיילים ולמשפחות מפונות. נוסף על כך העניק החמ"ל מענה רגשי על ידי מערך של עובדים סוציאליים ופסיכולוגים קליניים. כעת החמ"ל אוסף גם תרומות וציוד עבור מפוני הדרום. ניתן ליצור קשר עם החמ"ל בטלפון: 050-4448108.

צילום: איתן סטפנוב

 

אומנים למען המורל

יוזמה מרגשת של אמני אית"י (אומני תרבות יהודית) בשיתוף האגף לתרבות יהודית ומרכז יעקב הרצוג: משדרי זום לילדים ולמשפחה. בכל יום, למשך כל ימי הלחימה, מוקרנים לא פחות מ־12 משדרים. בכל משדר עולה אומן או שחקן אחר ומעביר מופע או פעילות. קצת רוגע הנפשי, עד כמה שמתאפשר, בימים אלו.

 

מְעגלים לטובת הדרום

עמותת עיגול לטובה השיקה קמפיין גיוס לעמותות המסייעות לתושבי הדרום, לפצועים ולחיילים.  הקמפיין כולל מגוון תחומים: סיוע רפואי והצלה, חלוקת מזון ומוצרי היגיינה, סיוע נפשי, ציוד לכוחות הביטחון ועוד. שימו לב: כל העמותות עברו תהליך סינון קפדני על ידי עיגול לטובה, כדי לוודא שהתרומות יגיעו ליעדן. ניתן לתרום כל סכום בצורה בטוחה וקלה. חפשו בגוגל "עיגול לטובה".

 

הצבתי שמרטפים

ביוזמת ראש העיר ירושלים ובמטרה לאפשר לכמה שיותר עובדים לחזור לעבודה ובכך לשמור על רציפות תפקודית בשירות לתושב, נפתחה בקומת המקלט שבספרא שמרטפייה לילדי העובדים. המסגרת מיועדת לגילאי 3־8, ועד כה הגיעו אליה כ־120 ילדים.

 

 

אוספים תפילות

בכותל המערבי מתפללים לשלומם של חיילי צה"ל ולחזרתם הביתה של השבויים והנעדרים. ברחבת הכותל נתלה השבוע שלט ענק עם תפילת 'מי שבירך' לחיילי צה"ל וכוחות הביטחון, ותפילת 'אַחֵינוּ כָּל בֵּית יִשְׂרָאֵל". כמו כן נשלחו מעל 2,500 שמות לתפילה בכותל המערבי. ניתן לשלוח שמות נוספים למספר 0523584700 או דרך אתר הכותל. השמות יועברו לתפילה במניין התהילים שמול קודש הקודשים.

 

מבצע "קדיש לכל איש"

עבור רבים מאלו שנהרגו ייתכן שאין מי שיאמר קדיש. אם אתם מכירים אנשים שיכולים להגיד קדיש במשך השנה הקרובה (כאלו שכבר כעת רשאים לומר קדיש, כלומר שאין להם הורה), פנו לדפנה כדי שתצוות להם שם לעילוי נשמה על ידי אמירת קדיש. לפרטים: 054-4461748.

 

תהילים באפליקציה

לכדי לחזק את כוחותינו בשעה זו, קוראים ברשת אמית להתחבר לעוצמתו ולרגישותו של דוד מלך ישראל. לשם כך יצרו באמית אפליקציה רשתית לאמירת תהילים משותפת בכל שעה ביום, בעזרת השם. לפרטים: https://amit2.glide.page

 

נותנים כתף לחקלאים

מצב החקלאות בדרום אינו פשוט, בלשון המעטה, והתוצאות ניכרות בשווקים. כעת החקלאים קוראים לכם לסייע. להצטרפות למגוון יוזמות היכנסו לטופס הבא: https://bit.ly/3FlD9sT, הירשמו ותנו יד.

 

עו"ד למען עו"ד

גם אלו שאינם יהודים מצטרפים לסיוע: עו"ד סאמי אבו ורדה מחיפה מעמיד ללא תשלום חדרים במשרדו שבחיפה, לרשות עורכי דין שנאלצו להתפנות מאזור מגוריהם או שסגרו את משרדיהם שבאזורי הלחימה. חפשו אותו בפייסבוק.

 

ערכות עזרה ראשונה חינם

רשת גודלייף, רשת חנויות לגיל השלישי, החלה לחלק ערכות עזרה ראשונה במתנה בסניפים עבור בני 70 ומעלה, נכים ובעלי מוגבלויות, או מי מטעמם. המבצע בתוקף עד 22 באוקטובר או עד גמר המלאי.

 

רוח ניצחון 🇮🇱

בדף הפייסבוק "רוח ניצחון" תמצאו רק תוכן חיובי: סיפורים, שירים, יוזמות התנדבות, חיזוקים ורוח לחימה, מפגני אחדות, הומור חיילים, צחוק של ילדים ואומנים ששומרים לנו על מורל גבוה. גם אתם מוזמנים לשלוח חומרים, וכך לתת רוח גבית לחיילים שלנו ולחזק את העורף. המיזם לזכרו של רס"ן מוטי שמיר הי"ד. חפשו בפייסבוק את הדף או היכנסו לכתובת: https://bit.ly/3M3AZSz

 

 

באקדמיה מניפים דגלים

במכללת אפרתה שבירושלים תלו שלט ובו דגל ישראל ענק. המכללה קוראת לכלל האוניברסיטאות והמכללות להצטרף אף הן ולתלות דגלים ענקיים על המבנים בקמפוסים. "יש לנו סטודנטיות שהבעלים שלהן גויסו בצו 8, שבני משפחותיהן נרצחו וכמובן תלמידות מהדרום. המעט שאנו יכולים לעשות הוא להניף את הדגל כאות הזדהות עם חיילי צה"ל וכדי לחזק את הרוח", אומרת מיכל נדב, סמנכ"ל המכללה.

 

דגל לכל רכב

הרכז החברתי של ישיבת נווה עמיחי שינדלר נפצע קשה כשמחבלים חדרו לביתו בכרם־שלום, בעודו מנסה לגונן על משפחתו. תלמידי השמינית החליטו לרכוש 3,000 דגלי ישראל לתלייה במכוניות, ולחלקם בחניית בית החולים תל השומר, שבו מאושפז שינדלר. השם לתפילה: עמיחי בן סיגלית רחל.

 

בני עקיבא שותפים למערכה

סניף מרכז ירושלים הכשיר את מבנה הסניף לאירוח משפחות מעוטף עזה. בתיאום עם פיקוד העורף, אספו חברי הסניף בתוך שעות את כל הנדרש כדי לארח במקום משפחות עם ילדים קטנים. הציבור נתרם, והסניף התמלא במזרנים, צעצועים, אוכל ועוד. הסניף כבר קלט משפחות, וערוך לקבל עוד.

 

מרקידים את המפונים

הזמר והיוצר מידד טסה ולהקתו הגיעו לשמח את תושבי שדרות שהגיעו לאולפנת רעות שבפתח־תקווה. אחרי ימים קשים שעברו על התושבים, כל מה שהם רצו זה רק לרקוד ולשמוח.

 

חנויות נוחות בחצי מחיר

דור אלון כואבת, מחבקת ומחזקת את חיילי צה"ל ואנשי כוחות הביטחון. אחרי שאפשרה ללוחמים לנוח בשטח החנות, מעניקה החברה לחיילים ולאנשי הביטחון 50% הנחה (בכפוף לתקנון) בכל רכישה בסניפי אלונית ומיני סופר אלונית הפרוסים בארץ.

 

חברי נפש

העו"סים אברהם ביטקין וישראל קונופניצקי, מומחי חוסן, עובדים יחד בעמותת "בית חם". מפרוץ המלחמה הם התגייסו להתנדבות סביב השעון, להענקת סיוע נפשי ראשוני ללוחמים, לפראמדיקים, לאנשי כוחות הביטחון ולכל אזרח שיוצא משטח הלחימה וזקוק לסיוע.

 

מציירים ונרגעים

בעקבות המצב נרשמו חינם אלפי משתתפים לחוג הדיגיטלי של "סיפורים מהקלמר" בהנחיית חננאל תורגמן. הקורס כולל יותר מ־80 שיעורים המחולקים לקטעים קצרים וקלים להבנה, עשרות דפי תרגול להדפסה וגם אתגרים יצירתיים. בכוחה של ישיבה מול דף עם עיפרון להקנות לילדים רגעים של הפוגה והסחת הדעת, כמו גם ביטחון ותחושת מסוגלות. להצטרפות: https://bit.ly/fun2drawing

 

עשייה ביתית

ניתן למצוא פעילויות אונליין חינמיות (שחלקן היה עד עכשיו בתשלום) מבית CloseApp ,OrQuiz ,ClapLab, בקישור: https://clap.co.il/anw

 

חמ"ל לחיילים (1)

עמותת נחמה והצלה הקימו חמ"ל ענק בתוך וילה פרטית של תושבת רמת־גן. בחמ"ל דואגים לאריזת ציוד ואוכל, הנשלחים לחיילים ולמשפחות בדרום. בין השאר, הצליח החמ"ל להשיג באלפי שקלים מעל 700 כובעי זיהוי לארגון הרבש"צים.

צילום: שירן פרץ

 

חמ"ל לחיילים (2)

בקבוצת בל יזמות נדל"ן גייסו משותפים במנצ'סטר 50 אלף ש"ח עבור סיוע לחיילים. נוסף על כך היזמית שני בל פתחה חמ"ל בביתה, ועשרות משפחות תרמו ביגוד, מוצרי היגיינה וציציות, בעזרת משקיע מארה"ב, שתרם 1,200 זוגות תפילין לזכר 1,200 הנרצחים. החמ"ל אף שלח עשרות ארגזים ענקיים של ציוד רפואי לחפ"ק של איחוד הצלה.

 

דואגים לתינוקות

העמותה למען הילד בגיל הרך הקימה חמ"ל בכמה נקודות בארץ לאיסוף וחלוקה של מזון ומוצרים לתינוקות. החמ"ל אוסף בקבוקים, מוצצים, פדי הנקה, משחקים, טיטולים, פורמולות, היגיינה נשית ומגבונים.

 

שלטים למען הרוח

תלמידות מדרשת אמית מודיעין מרימות את החוסן הלאומי: עם צאת החג והיוודע הבשורות הקשות, החליטו התלמידות להתגייס למערכה. הן הדפיסו וחילקו לתושבים ברחבי העיר מודיעין שלטי 'עם ישראל חי' לתלייה על המרפסות, להעלאת המורל הלאומי ולתמיכה בחיילי צה"ל. להזמנת שלטים לתלייה במרפסת, חפשו בפייסבוק "מדרשת אמי"ת מודיעין".

 

בעלי חיים בצל המלחמה

עשרות שקי מזון לבעלי חיים נתרמו עבור בית פרטי בשרון, שקלט אליו כמה כלבים שבעליהם נרצחו. מי שנרתמו לעזרת בעלי החיים הם ארגון נחמה והצלה, בעזרת ״המקום של חני״.

 

דיור מוגן למען החיילים

בדיור מוגן אחוזת פולג, מרגע התחלת המלחמה, החלו לאסוף ביגוד, תרופות, מוצרי אוכל והיגיינה עבור החיילים בגבולות הדרום והצפון. במקום נפתח חמ״ל קטן, ומאז בכל יום עמלים מבוקר ועד ערב, וההיענות גדולה.

 

תורמים "כצט"

המצב, החליטה חברת "כצט", שברשותה מוצרים לחיילים, לתרום אותם חינם ללוחמים. המוצרים שנתרמו: סבונים, משחות שיניים, קרם רב שימושי, קרם נגד שפשפות, סדרת מוצרים נגד יתושים ואלכוג'ל. כל המוצרים נשלחו דרך ארגון "אחים לנשק", ששינע את המוצרים מהמפעל לבסיסים.

 

חלום טוב

אירגון ח.ל.ו.ם הקים חמ"ל התנדבותי לאזרחים ולמטפלים. החמ"ל מונה מעל 400 מטפלים, ומעניק סיוע רגשי ליותר מ־1,000 תושבים. ניתן לקבל עזרה ראשונה נפשית בלינק: https://chat.whatsapp.com/CEiKOPdIDTX6C4Ug6khfby. המענה מיועד לאזרחים בלבד הזקוקים לסיוע רגשי מיידי. מטפלים המעוניינים להצטרף, כתבו למייל: hamalhalom@gmail.com.

 

אסותא עד הבית

מפוני עוטף עזה, הדרום והצפון, אשר נמצאים באזור המרכז ולא יכולים לקבל טיפול רפואי במקומותיהם, שימו לב: אם אתם זקוקים לרנטגן, אולטראסאונד או בדיקות מעבדה, וברשותכם הפניית רופא – צוות ״אסותא עד הבית״ יגיעו אליכם. השירות יינתן חינם (בכפוף להפניית רופא). ניתן לפנות אל הצוות במספר 3007* או במייל Assutaathome@assuta.co.il.

 

תכשיט לאימהות

שתי נשים חרדיות בעלות חנות תכשיטים השיקו מיזם מקורי: הענקת שרשרת לב עם חריטת תמונה שלצידה חרוט "גיבור של אמא", לאימהות של החללים ולאימהות ממשפחות שכולות. בעלות החנות כבר העבירו את התכשיט ל־110 אימהות בירושלים, והן ישמחו מאוד לתת לכל אימא את המחווה המרגשת הזו. פנו אליהן. שמה של החנות שלהן הוא "תכשיק".

 

טסים ללא תשלום

אל על הודיעה כי תטיס ארצה חינם מחזיקים ומחזיקות בצווי 8, וכן חיילים וחיילות בסדיר או בקבע השוהים בחו"ל ונדרשים לשוב לישראל.

 

על"ה נעלה

עמותת ״עלה״ מזמינה את תושבי הדרום להגיע למכון הכושר ולמערך ההידרותרפיה בעמותה (בתיאום מראש). בימים אלה, זקוקים בעמותה באופן מיידי למתנדבים ולצוות רפואי למען המטופלים, וכן לסיוע כספי לרכישת מכשור מציל חיים במרחבים המוגנים. ניתן ליצור קשר לתרומות במספר 1800-60-6666, ולהתנדבות בעמותה במספר 054-9687996.

 

יין לשבת

יקבי כרמל הגיעו ביום שישי לאזורי הכינוס בדרום, שם מוצבים מאות אלפי חיילי צה״ל, כוחות הביטחון וההצלה, עם אספקת אלפי בקבוקי תירוש כרמל לקבלת שבת משותפת.

 

 

 

הערבי מטייבה שזקוק לעזרה

בעל חנות אופניים מטייבה, ערבי־ישראלי, רצה לבטא סולידריות כלפי החברה ונתן בהשאלה חינם 50 זוגות אופניים למפוני עוטף עזה ששוכנו בסביבה. התגובה של הקיצונים הייתה מהירה: שרפו לו את החנות. אם הבחור ייוותר לבד עם החנות השרופה, המשמעות תהיה שלא כדאי לשום ערבי להזדהות עם ישראל. צומת דרכים היסטורי בחנות אופניים בטייבה מחכה לתרומה שלכם, כדי לסמן את הפנייה הנכונה: https://payboxapp.page.link/NbwEHsdECna3DJpE7

 

 

החידון של פיני | פרשת נח

לתגובות: pinizeta@gmail.com

חפשו בפרשה את התשובות להגדרות שלפניכם.

אם לא מצאתם – יש גם תשובות להנאתכם.

 

 

ראשון: 1. אבא של האישה. 2. סוף. 3. בעזרתה ננצח.

שני: 1. השעה שאחרי המלחמה. 2. אחד האמוראים. 3. יחידה בחיל האוויר.

שלישי: 1. ביבשה. 2. נכנס לכלא. 3. טיל נ"ט.

רביעי: 1. מתפללים שיהיה לנו כזה טוב. 2. שם של חג משלושת הרגלים. 3. אבקש בתקיפות.

חמישי: 1. סימן. 2. מושב צבעוני בגולן.

שישי: 1. עיר המיוחסת ליוסף. 2. עיר המיוחסת לפורים. 3. מחסום לפה.

שביעי: 1. מושבה בצפון. 2. כינוי לזקן. 3. סוג של שוקולד.

 

 

תשובות:

ראשון: 1. חם. פס' י'. 2. קץ. פס' י"ג. 3. רוח. פס' י"ז.

שני: 1. שש. פס' י"א. 2. רבה. פס' י"א. 3. כנף. פס' י"ד.

שלישי: 1. בחרבה. פס' כ"ב. 2. ויכלא. פס' ב'. 3. עורב. פס' ז'.

רביעי: 1. יצר. פס' כ"א. 2. קציר. פס' כ"ב. 3. אדרוש. פס' ה'.

חמישי: 1. אות. פס' י"ב. 2. קשת. פס' י"ד.

שישי: 1. שכם. פס' כ"ג. 2. מדי. פס' ב'. 3. רסן. פס' י"ב.

שביעי: 1. מגדל. פס' ד'. 2. תרח. פס' כ"ד. 3. מלכה. פס' כ"ט.

 

 

 

12 עצות איך לעזור לילדים (וגם לעצמכם) לצלוח את התקופה הקשה | אפרת פרץ תומר, פסיכולוגית קלינית בכירה במאוחדת, מחוז דרום

א. הסבירו לילדים על המתרחש באופן מותאם גיל – ידיעה והבנה של המצב באופן מותאם גיל ומתווך עדיפה תמיד על אי ידיעה. אין הכוונה שצריך לשתף את ילדינו בפרטים על כל מה שמתרחש, אלא שעליהם לדעת באופן כללי מה המצב שעימו מתמודדים, ללא סילוף או הסתרה של העובדות הכלליות. אי הידיעה עלולה לייצר דמיונות ומחשבות שגרועים אפילו מהמציאות.

ב. יש להקטין ככל האפשר חשיפה לחדשות בכל סוגי המדיה. ילדים בוגרים ובני נוער, שחשופים לאורך היום לרשתות חברתיות, צורכים מידע שעלול להיות קשה מאוד, כולל סרטונים ותמונות שהם "פייק", ואין להם היכולת לסנן ולהבין מה אמיתי ומה מזויף. על כן, חשוב להיות בשיח פתוח ומאפשר עם הילדים על הדברים שהם צופים בהם, ובמידת האפשר למנוע גישה לאתרים אלו. מומלץ מאוד גם להורים להקטין צריכת חדשות, במיוחד באמצעי מדיה שגם הילדים חשופים אליהם.

ג. אל תבטלו תחושות גם אם הן קשות; אמירות כמו "הכול בסדר" או "לא קרה כלום" מגבירות את הפער בין התחושה של הילד לבין המציאות המשוקפת לו, ולכן מעוררות חוסר ביטחון וחוסר מסוגלות. חשוב לתמלל את הרגש ולתת תקווה לעתיד. "אני רואה שאתה לחוץ, נשמור על עצמנו יחד ונתגבר על זה".

ד. חשוב לזכור שילדים מחוברים מאוד להוריהם, ודרכם לומדים את העולם. לכן, הילדים רגישים למצבם הרגשי של ההורים, ומחפשים רמזים, ברורים יותר או פחות, שיסייעו להם להבין מהו המצב שמולו הוריהם מתמודדים. הורים רבים חווים תחושות של מתח וחרדה בעוצמות משתנות, ולעיתים מנסים להסתיר תחושות אלו מילדיהם, ויש אחרים שחווים הצפה ואינם מצליחים להסתירה. עלינו להיות מודעים לכך שגם הסתרה וגם הצפה עלולות לייצר אצל הילדים תחושת חוסר ודאות ולהעצים את החרדה. זאת, כיוון שגם אם נדמה לנו שאנו מסתירים את המתח, הילדים, כאמור, מרגישים אותו.

ה. מאחר שחרדה של ההורה משפיעה גם על ילדיו, עלינו לנסות לשמור על ויסות ולהמעיט בביטויי חרדה ומתח ליד הילדים. כדי לשמור על ילדינו חשוב שנטפל בעצמנו כדי להצליח להיות יותר רגועים ומווסתים. עם זאת, בתקופה כזו סביר שלא תמיד נצליח להיות מאוזנים, ולכם אם קורה שהילדים חווים אותנו מתוחים, עצובים או חרדים, ננסה להסביר את המצב הרגשי שלנו, לתת הסבר מותאם גיל לסיבה, ולסיים בביטוי של תקווה או הרגעה.

נוסף על כך, כדי לסייע לנו ולילדינו להתמודד עם המצב באופן הטוב ביותר, כדאי לשמור על כמה עקרונות חשובים:

ו. שמירה על שגרה – השגרה היא עוגן למציאות הרגילה שלנו ולתחושת הביטחון, ולכן חשוב לייצר שגרה גם אם היא שונה מהשגרה הרגילה שלנו. למשל – שמירה על שעות השינה ועל הרגלים של התארגנות בבוקר.

ז. תחושת מסוגלות ויכולת היא גורם חוסן חשוב. ננסה לעודד את ילדינו להיות עסוקים בפעילויות בעלות משמעות ותרומה לעצמם, לבית, לבני המשפחה או לחברה. החל מנדיבות כלפי אח, סיוע בעבודות הבית, התקדמות בלימודים וכלה באיסוף תרומות או כתיבת מכתבים וכד'.

ח. חום, קרבה וסבלנות. תקופות של מתח מייצרות גם חוסר סבלנות וכעס. ננסה להגיב בסבלנות ובחמלה, גם כלפי הילדים וגם כלפי עצמנו. כמו כן נקפיד עוד יותר על הבעת חום וקרבה כלפי ילדינו.

 

ט. התנהגויות המבטאות חרדה, קשיי פרידה וירידה בעצמאות הן תגובות נורמליות למצב חירום. לכן נגיב לתגובות כאלו בסבלנות רבה, ולא נדחק בילדים להתמודדויות שמעוררות אצלם חרדה רבה. רגרסיה מסוימת בהתנהגות היא צפויה, ואם אינה מפריעה באופן משמעותי לתפקוד הילד או ההורה ניתן לאפשר אותה, תוך כדי תמלול הרגש, הדגשה שמדובר בתהליך זמני וציפייה לחזרה לתפקוד מלא.

י. נפרוק אנרגיה באמצעות פעילות גופנית מאורגנת. מתח שמצטבר בגוף ניתן לשחרור דרך הגוף. משחקים של קפיצות, ריקוד, או כל פעילות גופנית המתאפשרת במקום בטוח, היא הזדמנות טובה לפריקת מתח, עבור הילדים וההורים כאחד.

יא. במקרים של בהלה או מתח רב, למשל בזמן אזעקה, דרך ההרגעה המומלצת ביותר היא דרך קרקוע – החזרה של תשומת הלב לכאן ולעכשיו. לדוגמה, ניתן לבקש מהילדים למנות דברים שהם רואים לפי צבע מסוים. למשל, שלושה פריטים כחולים, שלושה פריטים אדומים וכו'. ניתן גם לשבת על כיסא או על הרצפה, ולמקד את תשומת הלב בתחושה של הקרקע מתחת לרגליים או במגע הגוף עם הכיסא. גם מגע גופני, אם הילד מעוניין בו, יכול לסייע בקרקוע.

יב. התקופה הנוכחית היא תקופה מרובת אתגרים שלא ידענו כמותם, אך גם בזמנים כאלו אנו יכולים לגלות בעצמנו משאבים וגורמי חוסן. עם זאת, אם אנו שמים לב לתגובות חריגות בעוצמתן או שנמשכות לזמן רב ואינן מאפשרות תפקוד, יש לשקול פנייה לסיוע מקצוע. ניתן גם ליצור קשר עם מוקד תמיכה נפשית הזמין בכל קופת חולים. ב"מאוחדת", מוקד הסיוע הנפשי במספר 3833* פעיל 24/7 ומאויש על ידי עובדים סוציאליים ופסיכולוגים.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן